5 entry daha
  • yanılgıların ve tespitlerin en bıktırıcı olanlarından biri daha. her istediği işe giremeyen adamın ik için atıp tutması olayı ne zaman geçecek merak ediyorum. ne meslekmiş arkadaş.

    işin özü değerli çalışanlar; eğer karşınızda gerçek bir insan kaynakları departmanı varsa, yani aslında personel müdürlüğü yapıp da adı demode olduğundan insan kaynakları diye değiştirilenlerden değilse, şirketteki her departman gibi doğru düzgün sorumlulukları ve iş yükü olan departmandır. işe alım bunlardan sadece birisidir ve aslında ne kadar az mesai harcıyorsa bu iş için o kadar iyi demektir. en iyiyi buluyor ve tutabiliyorsanız sürekli etkin bir işe alım süreci yürütmek gerekmez.

    -motivasyon amaçlı şirket etkinliklerinin düzenlenmesi,
    -oryantasyon süreçlerine rehberlik edilmesi,
    -üniversitelerin kariyer günlerine katılarak şirketin tanıtılması,
    -özlük ve bordrolama
    -idari işler (yemek, servis, temizlik, şirket araçlarının takibi, ofis malzeme tedarik,... gibi) operasyonlarının gerçekleştirilmesi, yönetilmesi ve takibi
    -şirket için prosedürlerin ihtiyaçlar dahilinde düzenlenmesi,
    -çalışan memnuniyeti görevlerinin yürütülmesi (hukuksal, mobbing önlem,...)
    -iş güvenliği kriterlerinin gerçekleştirilmesi
    -çalışanların şirket içi ve şirket dışı eğitimlerin belirlenmesi, organizasyonu ve takibi,
    -insan kaynakları doğrultusundaki veritabanlarının ve bilgi teknolojilerinin yönetilmesi,
    ...
    ..
    .
    .

    şirketten şirkete bölebilir, çarpabilir ve de çıkartabilirsiniz lakin aşağı yukarı budur. yani aslında fark edilmeyen işleri yapandır. annenizin dolabınıza her gün ütülü gömleğinizi bırakması, yemeğinizi önüne koyması gibi geyiklerle işi sulandırmayacağım ama genelde zaten olması gerekenler başlığı altında hor görülen işlerdir. ama zaten herkes her gün kansere çare bulmuyor, ya da milyon dolarlık bir fikirle şirket ortağı haline gelmiyor. o yüzden kendilerini ve işlerini gereğinden fazla büyük ve ik'yı küçük görme çabaları biraz boş adam işi gibidir.

    ya da özet geçip tribünlere oynamak için belirteyim, insan kaynakları departmanının asli görevi şirket çalışanlarının; şirket kültürü, çalışan bağlılığı, kariyer yönetimi ıvır zıvırlarıyla insani bir güdü olan örgütlenmeyi manipüle ederek çalışanların sendikalaşmasını önlemektir. bu en azından çoğunuzun işyerinde mükemmel ik'lar olduğunu sanırım kanıtlar.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap