5 entry daha
  • hani sehir insanlarinin %90'i surekli soylenir durur ya "emekli olunca cekip gitcem guneye, bi bahcem-bostanim olacak ekicem bicecem" vs...

    gonderecen bahce bostan heveslisi oldugunu, sehirden uzaklasmak istedigini soyleye soyleye kafani beynini minciklayan kisileri tatuta ciftliklerine. kalsinlar bir iki ay, karin tokluguna calissinlar.

    "sosyal hayatimi ozledim, beyoglu gecelerini ozledim, tiyatroya sinemaya gitmek istiyorum" demeden yasayabiliyorsa durmasin hemen tasi taragi toplasin gitsin emekliligini beklemeden. tebrikler, dirdirindan kurtuldunuz.
    "yok benim hayalim toprak/ciftlik degilmis aslinda, ben sehir hayatini daha cok seviyormusum megersem" diyorsa, gecmis olsun. dirdirindan kurtulamadiniz. artik ciftlik degil de baska bir sey istedigini soyleyip duracak yanibasinizda.

    velhasili kelam guzel bir olusumdur. "varlik"ta aradigini bulamayan evropa insaninin "yok"lukta mutlu olacagini dusunup, yillar oncesinde temellerini attigi bu sistemin; bizim gibi henuz "varlik"a ac olan memleketlerde yakin zamanda oturabilecegini dusunmuyorum.
    peki bu durumdan sikayet ediyor muyum?
    hayir. hayatin seyri bu, oturup izliyorum sadece.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap