14 entry daha
  • ilkokulda popülerliği artıran bir zaman dilimidir.

    40 kişilik sınıfımızda hergün bir annenin sorumluluğunda olan saatti. hergün bir anne yemek getirir ve 40 kişiyi doyururdu. buraya kadar teorik kısım güzel.

    yalnız herkesin annesi evden yapar getirirdi pasta börekleri, benim annem öğretmendi ve 40 kişi için zaman bulamazdı evde yapmaya. bunun için kâh fırından lahmacunlar, pideler kâh pastaneden pastalar, poğaçalar aldırır gönderirdi. ben annem evde yapıp getirmiyor diye cok utanırdım. sanki annem birşey yapmayı bilmiyor gibi düşünecekler diye üzülürdüm. sonra sonra öğrendim ki meğer ne zaman beslenme saati sırası bizde olsa herkes bayram ediyormuş, keşke sen de öğretmen olsaydın diye annelerine söyler dururlarmış. bu beslenme saati nedeniyle sınıfta popüler olmuş, herkesin bana imrendiği bir kişi haline gelmiştim.

    "anne- öğretmen- beslenme saati- pastaneyseee o zaman evde de pastane ürünleri!" gibi bir düşünceyle (çocuk aklı işte) sürekli evimize gelmeye çalışırdı arkadaşlarım. annem evde de pasta börek yapmıyor, pastaneden alıyor sanıyorlardı. onları cağırdığımda evde gerçeklerle yüzleşince "e bunu annem de yapıyor, yok mu beslenmedeki pastalardan" diye hayal kırıklığı yaşamışlardı.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap