77 entry daha
  • ingiliz dili ve edebiyatı okumak ekmek parası kazanma derdinden çok daha fazlasını kapsar. hayatını başlı başına değiştirir, beynine oksijeni başka yerlerinden gönderir. dolayısıyla bu bölüme aşık olmuş, bir sene önce bitirmiş ama onun kendisine kazandırdığı güzelliklerin bir ömür boyu kendisiyle kalacağını ve yeni bir kitabı her açışında binlerce farklı dünyaya kapısının açılacağını bilen biri olarak şurdaki kaç sayfalık yazılara kıçımla gülüyorum.

    meslek seçimi türkiye'de koca bir yalandır arkadaşım. ben az hasta var az para kazanıyor diye işinden istifa eden doktor, 10 senede makine mühendisliği bitirip 1000 lira maaşla işe takla ata ata başlayan insanlar gördüm. yalnız şu kadarını söyleyeyim, bu bölümü hakkıyla okuyan işsiz kalmaz, öğretmen olur, tercüman olur, editör, redaktör olur, dış ticaret sorumlusu olur(arkadaşımdan biliyorum) ve hatta bankacı bile olabilir(bizzat teklif aldım). he istediğin işi yapmaktan bahsediyorsan, orası biraz sıkıntı tabii. ülkede kitap yazan, kitap okuyan, kitap basan kaç kişi, kurum var ki biz edebiyattan para kazanacağız? sikindirik çocuk kitapları ya da yarı erotik vampircik kitaplarından bahsetmiyorum.

    ama pişman mıyım? hayır. gidip sıkıcı, sıradan bir bölüm okuyacağıma sevdiğim bölümü okudum. shakespeare dersinde siyaset, tiyatro dersinde varoluşçuluk, postmodernizm dersinde din tartıştım! ben paramı bir şekilde kazanırım arkadaşım sen üzülme, kazandığım parayı da kitaba yatırırım. okurum gece gündüz, eleştirisini yaparım, istersem oturur zevkine şiir çeviririm. hayatı kahve kaşıklarıyla ölçerim.

    siz kafanızı yormayın o kadar, para biriktirin gidin mba falan yapın. farewell!
168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap