16 entry daha
  • --- spoiler ---
    başta biraz şaşırarak karşıladığım ken loach abimizin yep yeni filmi. şaşırmamın sebebi ise şu, birleşik krallıkta'da ekonomik kriz herkesi korkuturken, işsizlik başını alıp gitmişken, britanya'nın en muhalif yönetmeni, zamanında 'land and freedom' veya ' its a free world'u yöneten ken loach amca niye böyle bir seçim yapıp drama komedi tarzında bir eser sunuyor bize? neden daha ağırlaştırmıyor üslübünü? doğrusu anlayamadım henüz. ha sevmiyormuyuz, hayır, bayılıyoruz o ayrı bir mevzu.
    filme gelecek olursak, herşeyiyle tipik bir ken loach filmi diyebilirim. looking for eric'in damağımızda bıraktığı tad gibi. aslında film boyunca çok uç duygular arasında geçişler yapıyor loach, sosyal bir dramadan ( robbie'nin dövdüğü çocuğun ailesiyle buluşma sahnesi), komediye ve esprilerle dolu sahnelere geçiş gibi, ama tüm bu geçişleri loach çok iyi yönetiyor. karakterler klişeye kaydığında bile oyuncular başarılı bir performans sergileyebiliyorlar kanımca. izleme şansınız varsa kaçırmamanız gereken bir ken loach filmi daha.
    benim için yeri apayrı, iskoçya'dan yeni dönmem sebebiyle, manzaralar ve insanlar gözümde canlandı resmen diyebilirim. filmden sonra kilt giyip evde dolaşmaya başladım, allah sonumuzu hayır etsin.

    --- spoiler ---
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap