127 entry daha
  • kitabi efsanedir evet, bu yuzden film uyarlamalari da her zaman biraz eksik kalacaktir, ama mukemmele en yakin uyarlamasi kesinlikle ve kesinlikle andrea arnold tarafindan cekilmistir.

    roman hakkinda fikir belirtmeme gerek yok sanirim, ozellikle ingilizce okunursa adami duman eder, bunalimlara akarsiniz, uykulariniza girer, dertler derya olur.

    filme gelecek olursak, arnold'un ustalik eseri, sinematografi asmis gitmis, 1.33 aspect ratio ilginc bir secim olmus, aslinda filmin atmosferi geregi anamorphic lensler aglatirdi olayi, landscape cekimleri falan. ama samimiyeti on planda tutmus arnold, o yuzden 1.33 cok da siritmiyor, hayatimda gordugum en iyi hareketli cekimlerden birini yapmis robbie ryan, o renkler, o dogallik.

    ses kurgusu da cok iyi, film boyunca surekli bir uguldama, korku filmlerindeki o itici ruzgar efekti yerine, goruntulerle beraber akan bir ses karmasasi, aksanlar da tam oturmus.

    terrence malick'den baya etkilenmis sanirim arnold, badlands ile days of heaven'dan kareler gorur gibi oluyorsunuz film boyunca, gercekten guzel bir filmdi.
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap