30 entry daha
  • 2013'te 50.'si düzenlenecek uluslararası festival. organizasyon olarak 50 yılda bir belediye festivalinin ötesine geçememiş. içerik olarak da türk sinemasına gram katkısı yok. 50 yıldır aynı dinozorlar arasında dönüp duruyor ödüller. uluslararası deniyor o da yalan. allah aşkına bugüne kadar kaç tane "saygın" film geldi bu festivale. uluslararası camiada kim tınlıyor bunu? kendisinden 20 yıl sonra düzenlenmeye başlayan toronto film festivali bile son yıllarda nasıl saygın bir hale geldi.
    zaten son yıllarda iyice magazinsel hale geldi.

    içerik zaten boktan bari organizasyon iyi olsa diyoruz o da yok. dandik bir salona, düğün salonundan bozma sandalyeler doldurulmuş. sahnede iki tane sunucumsu, ellerinde doğru düzgün bir metin bile yok. kendi kendilerine salak salak şakalar komiklikler.

    vali çıkıyor sahneye. ulan vali belediye başkanı niye çıkar konuşma yapar. antalya'nın kurtuluşunu mu kutluyorsun?

    salonda tam bir kargaşa hakim. sahne tasarımı sıfır. ödül almaya çıkan isimlerin en şıkı "kot pantolon üstü ceketle". ihtiyar oyuncular cuma namazından çıkmış esnaf kılığında. ulan bu kadar mı zor bi dresscodezorunluluğu getirmek. yurtdışındaki festivallere daha uçağa binmeden smokinle giyip giden adamlara burada şık giyinmek zor geliyor. sike sike giyinecek. giymeyeni almayacaksın. kim olursa olsun, kapıda sik sik etse de giremeyecek. saygın bir festival istiyorsan bunu yapacaksın. festivalin kalitesi artınca zaten koşa koşa gelecek hepsi geri.

    ulan fonda hala bond-victory çalıyor. niye? bayi toplantısı mı düzenliyosunuz amın evlatları? ülkede bir tane besteci yok mu bir beste yapsın. sahneye ömür gedik çıkıyor, arkada bar grubundan hallice bir orkestra.

    poster tasarımından belli kitch'in dibine vurulacağı, bir bokun becerilemeyeceği. ulan ülkede hiç tasarımcı mı yok? kim yapıyor bu posteri? biraz dünyaya bakın millet napıyor. bu kadar mı estetik yoksunusunuz?

    altın portakal posteri

    toronto film festivali posteri

    cannes 2012 posteri
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap