8 entry daha
  • önce (bkz: binali yıldırım/#25496060)

    sonra da izmir'in göbek kaşıyan, üretim yerine ranta meraklı, kordon'da güneşi batıran, letarjik seçmeninin hazin sonu.

    laiklik vurgusu, yaşam tarzından taviz vermemeyi öne çıkaran "kent hizmetleri" söz konusu olduğunda yeterli bir cephane değil. maalesef.

    izmir gibi bir kenti yönetmek, sağ siyaset çökünce ege kıyı şeridini hasbelkader kucağında adeta bir hediye gibi bulan chp'nin harcı değil. maalesef acı tablo böyle.

    iktidar partisinin bel altı vuruşlarını, engellemelerini, muhalefete muhalefetini göz önüne alarak söylüyorum bunları. maalesef.

    keşke aksini söyleyebilsem ama üç milyon insanı sevk ve idar etmek, chp'ye fazla geliyor. maalesef.

    halbuki iktidardaki otokratik, otoriter, faşist, baskıcı, tahammülsüz ve nihayette türkiye cumhuriyeti'ni yıkmaya yemin etmiş kadrolar tarafından temsil edilen zihniyetin izmir'e ettiği zulmü lehlerine çevirebilmeliydiler. yapamadılar maalesef.

    mağdur edebiyatı öyle olmaz böyle olur diyebilmeliydiler. diyemediler maalesef.

    üstelik bu edebiyatı bütün türkiye sathında yapmalarına da gerek yok; yerel ölçekte kalıp sadece izmirlinin izmirliye propagandasını becerebilseler yeterdi. yetmiyor maalesef.

    chp, iktidar partisinin türkiye'nin geleceği için bir tehdit olduğunu çok cılız bir sesle söylüyor; kalemiz dedikleri izmir'de bile iktidar partisinin medya hakimiyetini aşamıyor. maalesef.

    misal, izmir'e zırnık koklatmayan iktidar partisine karşı fidel castro'nun şu sözünü şiar edinip öyle karşılık verseler fena mı olur: "ülkemiz insanlara maddesel zenginlikler sunmak için çok yoksul olsa da, onlara eşitlik duygusu, insanlık onuru sunamayacak kadar yoksul değildir." izmirli yoksul değil ama çalışkan da değil. savunduğu değerleri sadece gündoğdu meydanı'nda bayrak sallayarak koruyabileceğini sanıyor. maalesef yanılıyor. lafla peynir gemisi yürütüyor, komşusu açken uyuyabiliyor. maalesef.

    vaktizamanında fatsa'da fikri sönmez bütün şartlar aleyhine olmasına rağmen bir toplumsal dayanışma mucizesi yaratabilmişse izmir'in de çıkmayan canında hala ümit var demektir. ama chp'nin haline bakınca o ümidi, kitlelere heyecan aşılayacak bir fikri, bir hamleyi göremiyoruz. maalesef.

    chp'nin halka yakın olmasını çok isterdik. değil maalesef. chp'nin yaptığı hataların tenis alemindeki karşılığı için (bkz: unforced error) maalesef.

    .
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap