8 entry daha
  • iki ülkede de uzun süre yaşadığım için bir karşılaştırma yapabilecek deneyime sahip olduğuma düşünüyorum.

    2012 abd başkanlık seçimleri var biliyorsunuz. şimdi illa burada da bazı insanlar var obama ağzıyla kuş tutsa beğenmeyecek olanlar. yine de bir çok insan sokakta, televizyonda obama ve romney'yi iç siyasal, dış siyaset, ekonomik program, sağlık hizmetleri, vergilendirme gibi hemen her konuda tartışıyorlar. obama ve romney tv'de karşılıklı tartışma programına katılıp insanca konuşabiliyor. bağarmak falan yok. biri konu dışına çıkınca tartışmayı yöneten başkan konu dışına çıktınız falan diye uyarıyor. başkan tamam diyip konuya tekrar dönüyor.

    romney mesela obama şu konularda başkan haklı ama şu konuda aynı fikirde değiliz diye kendi ekonomik programını gayet saygılı bir şekilde anlatıyor. sonra obama çıkıp eski efsane cumhuriyetçi başkan ronald reagon 'ı överek ondan alıntılar yapıyor. eski cumhuriyetçi şöyle yaptı ülke ondan böyle demek falan katiyen yok.

    geçmişe takılmak zaten yok bizim ülkedeki gibi, yüzü geleceğe dönük.

    zira geçmişte yaşayan ne ileri gider ne de geçmişi yaşabilir.
    geçmiş zaten geçmişte değerlendirilmelidir her zaman için. 50 sene 100 sene önceki olayları şu anki mantıkla düşünmek ya popülizm ya da cahilliktir.

    chp'nin halktan koparak kendi içinde oluşturduğu zamana ayak uyduramamışlıktan siyasi kısırlığa girmesi, akp'nin 60 senedir iktidara gelmemiş chp'yi eleştirmesi, yüz sene önce yapılmış tren yoluyla dahi kendi yaptığını karşılaştırması. bunlar hep geçmişe şizofrenik bir şekilde saplantılı kalmanin sonuçlarıdır.

    geçmişte bataklığa bu kadar saplandıktan sonra ne kadar ilerici gibi görünseniz de, aslında saplandığınız yerden 2 adım öteye gidemessiniz.

    hiç bir şey beyaz yada siyah değildir. hep griler vardır. senin şu yaptıklarına katılmakla birlikte şu yaptıklarına katılmıyorum tarzı bir siyaset bizim ülkemizde şu anda yok. insanların birbirlerinin düşüncelerine ne derlerse desinler saldırmalarma var türkiye'de. tek sebebi cahillik.

    peki cahillik geçecek mi ülkemizde? evet ama biz göremeyeceğiz.

    https://admin.emeraldconnect.com/…ce jpm 9.2012.pdf

    linkte 4 farklı seçim sonucu karşısında abd'deki vergi sistemindeki değişiklik ve bunun ekonomiye olası etkileri incelenmiş.
    olasılıklar obama'nın başkan olması, romney'nin başkan olması, obama'nın başkan olması fakat parlementoda romney'nin etkili olacak oy alması ve romney'nin başkan olması fakat parlementoda obama'nın etkili olacak oy alması.

    türkiye'de vergi, cari açığın ne kadar çok olacağına göre anlık belirleniyor. çünkü kimsenin haberi yok ne kadar açık vereceğimizden. hani olta atarken derler ya rastgele aynen o mantıkla gidiyoruz hep. rastgele. her an, her şey olabilir.

    vergi oranı tartışmasını geçtim, çok ama çok net eminim ekonomik programından dolayı bir partiye oy veren türkiye'de 1 kişi bile yok.
    1 kişi desin ben şu planını beğendiğim için şu partiye oy verdim.
    bırakın milleti, vekillerin hatta bakanların dahi ekonomik programdan haberi yok. doğru düzgün planlarda yok zaten.bu sebeplede biraz önce verdiğim linkteki gibi bir analiz raporuna türkiye'de gerek yok. öyle bir rapor türkiye için yok bile.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap