4 entry daha
  • milli prodüktivitenin ve gayri safi hasılanın düşmesinin gizli, ancak bir o kadar da etkili bir sebebi varsa o da yanyollar ve içinde yanyol olan yol tarifleridir. şu anda ben bu yazıyı tamamlarken, belli bir yerde bulunmak ya da belli bir emtiayı bir yere ulaştırmakla yükümlü bir sürü şoför yanyolu bulamıyor, kaçırıyor, ya da girişinin nerede olduğunu anlayamadığı için sekseninci defa anayoldan yanyola paralel geçip, parmaklıklar arkasındaki yarini seyredercesine hüzünlü gözlerle bariyerlerin arkasından yanyolu süzüyor.

    ne zaman bir adres tarifi esnasında "köprünün altından yanyola gir" lafını duysam sara krizi geçirmiş gibi titrer, ürperirim. çünkü bilirim ki asla bulamayacağım o yanyolu... keyifle başlayan bir yolculuk "köprünü skiyim, yolunu skiyim, asfaltını skiyim, tabelanı skiyim" diye söylene söylene kangren olacak.

    huzura, feraha ve daha verimli bir sanayiye giden yol, yanyolların kaldırılmasından geçer. bütün yanyollar kaldırılsın, hepsi anayola eklensin. adres tariflerinde yanyol tabirinin kullanılması yasaklansın. "iletişim" kısmında yanyollu tarif veren firmalar para cezasına çarptırılsın.

    işte o zaman motorları maviliklere sürmeye bir adım daha yakın olacağız.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap