6 entry daha
  • anayasa da buna ilişkin bir kanun yer almaktadır.
    ayrıca özel hayatın gizliliğini ihlal edenlere çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır.
    peki ya bu ne kadar sağlanabiliyor ?
    her ne kadar kanunlarla özel hayat güvenceye alınmış olsa da günümüz de özel hayatın gizliliği filan yok.
    burada tek bir konu üzerine yoğunlaşacağım.
    artık devrimiz teknoloji devri. bunu hepimiz biliyoruz.
    herkesin elinde en azından görüntülü bir cep telefonu var. daha çeşitli kayıt altına alabilen cihazları saymıyorum bile.
    eskiler anlatır. az çok onlardan aşinayız bazı şeylere. bundan yıllar önce görüntü almaya yarayan cihazları bırak, cep telefonu bile yokmuş. dolayısıyla eskilerde sıkça rastlanan bir durum değil, herşeyi kameraya çekmek, kayıt altına almak vs.

    şimdilerde en basiti yolda yürürken bile canlı canlı 24 saat adım adım kayıt altına alınıyorsun. üstelik bu kameralar birçok cadde ve sokakta var artık. adam belki sevgilisiyle buluşacak ve kimseye söylemek istemiyor. bir bahane uydurup falanca yerine filanca yere gidiyorum diyor evdekilere. hadi bakalım canlı canlı kameralar çekiyor. nerede özel hayatın gizliliği?

    hadi onu geçelim. asıl söylemek istediğim; bazen televizyonlarda haberlerde görüyoruz. ''etraftaki kalabalığa aldırış etmeyen iki şahıs birbirleriyle tartışıyorlardı'' ya da ''iki sevgili romantik anlar yaşıyordu'' gibi..
    bunları haber yapanların birçoğu insanları habersizce çekerek yapıyor..

    son olarak da; dolmuşta kendinden haberi olmayan, belki de akıl sağlığı yerinde olmayan garip garip hareketler yapan bir adamcağızın habersizce arka koltukta oturan biri tarafından telefonuyla videoya çekmesi, bu olay hakkındaki düşüncelerimi iyice pekiştirdi. her ne olursa olsun bir insanın, başka bir insanı habersizce çekerek, kimbilir çeşitli sosyal ortamlarda eğlence vs. amaçlı görüntülerini yayınlayacak olması hiç hoş değil..
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap