107 entry daha
  • mustafa kutlu ve uzun hikâyesine hürmetim sebebiyle, iki elim kanda olsa göreceğim bir filmdi, gördüm. henüz vakit varken, gidin bu filme ey ahali. o salonlar görüp görebileceğiniz en dervişmeşrep adamlardan biri olan mustafa kutlu hatırına boş kalmamalı.

    --- fazlasıyla spoiler içerir ---

    kenan imirzalıoğlu'nu takip etmem. (belki yönetmen tesiriyle) bazen fazla teatral kalsa da, rolünü giymiş adam adeta. görsen kırk yıllık baba sanırsın. suratını iyi kullanıyor. bir röportajında uzun hikâye'yi osman sınav'la 11 yıldır planladıklarını ve beklediğini okumuştum. hiç sırıtmadı bulgaryalı sosyalist ali'de.
    tuğçe kazaz hiç konuşmayaydı, sade süzüleydi eyiydi. çok güzel kadın, o açıdan hakkını yemeyelim.
    cengiz bozkurt'u şükrü efendi olarak görünce gayriihtiyari bir sırıtma geldi oturdu. hakikatli adam, her rolün hakkını verir.
    gelelim mustafa'lara. minik mustafa'yı canlandıran çocuk, büyümüş de küçülmüş sanki. annesiyle babası öpüşürken gözlerini kapatması, babası yalnız döndüğünde birlikte ağlaşmaları... o sahnelerde hep hikâyenin aslı canlandı gözümde. aferin çocuk.
    batuhan karacakaya ergen yaşıyla gelecek vaat ediyor, o da iyiydi gayet. hele feride'nin bir lafıyla sokaklarda uçarcasına koştuğu sahnede "ben de bu masalın içine girsem birkaç dakikalığına" gıptası uyandırdı.
    gelelim ushan çakır'a, yani genç mustafa'ya. sanki arda'yı leyla ile mecnun'dan kesip dapdar gömlek-pantolon giydirip favorilerini uzatıp oraya yapıştırmışlar. bu mustafa da mübarek çocukken kız gibi güzel-sarışın, ergenken eli yüzü düzgün-kumral, gençliğe geçişte o arada n'olduysa artık kara kuru acayip bir şeye dönüşüyor. cast'ı seçerken azcık bunlara da baksaydılar ya. ushan çakır, babasından bahsederken bir an "baam o benim baam baam"* diyecek sandım. yani öyle afili bir oyunculuk da sergilemedi ki "alternatifsizdi, bu rolü sadece o oynayabilirdi, ondan böyle oldu" diyelim. bence gayet yayvan bir türkçeyle konuşan o ayla ile aşkı da inandırıcı olamadı.
    ali'nin hapishanede parmaklıklara tırmanıp oğlunu götüren trene el sallaması bitirdi beni. iptal.
    --- spoiler ---

    bir yeşilçam tadı, samimiyeti aldım uzun hikâye'den. iyi niyetli film.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap