133 entry daha
  • cocukken, kedimi kovalayip yaraladigi icin cilgina donup okkali bir de tokat atarak, "bir daha kedimi kovalarsan seni gebertirim" seklinde bir nota vermisligim olan musfik hayvan. tanidigim kopekler icinde (doberman, rotweiler, pitbul) mizac olarak en olgun olani; verdigi tepki "napiyo bu bebe la" seklinde bakmak olup bir de slap slap yalamaya baslamisti.

    dedemindi, yaklasik 100 kadar koyuna bekcilik ederdi. iri cussesi ve saldirirken burundugu korkunc goruntu yuzuden cekinirdim. o 100 kusur koyunun hepsini tanirdi, hayret ederdim. bir koyun eksik olsa farkeder oraya buraya kostururdu. sanirim koku algilari diger kopeklere oranla zayif, iz suremezdi cunku. kaybolan koyunlari yine kangala benzeyen ama daha kucuk olan diger kopek (cinsini bilmiyorum) arar ve bulurdu. en ilginc huyu ayakkabi saklamasiydi, sadece tekleri sakliyordu ustelik, hala anlam veremem. aile bireyleri ve suru haricindeki herkesi tehlike olarak gordugu icin evdeyken bagli tutardik, misafir falan gelemezdi yoksa.

    bu hayvandaki kendini adama durtusunu baska hicbir canlida gormedim, size zarar verecegini dusundugu canlinin cussesi, sayisi, gucu vs. umrunda degildi, olumune korurdu. zaten bir kis gecesi, acliktan koye inen 5 kurdun, ahirlari kontrole cikan dedeme saldirmasiyla girdigi dalasmada oldu. dedem kurtuldu, o oldu. koca adami aylarca aglatarak...
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap