3 entry daha
  • liars 2000 yılının kasım ayında bir zamanlar los angeles'da sanat okuyan iki arkadaş olan aaron hemphill ve angus andrew'un new york city'de bir araya gelip, lokal bir müzik dükkanında nebraska'lı pat noecker ve ron albertson tarafından asılmış "müzisyenler aranıyor" ilanına cevap vermeleri sonucu bir araya geldi.

    aussie andrew grubun vokalisti, hemphill ise gitar ve drum machine programcısı oldu. noecker bass gitar ve albertson ise davullara geçerek, grup çalışmalarına başladı.
    grubun en enteresan yanı ise temel punk rock müzik ilkelerini drum machine tarafından programlanmış sentetik ritmlerle yarattıkları elektronik havayla birleştirmeleridir.

    sentetikleştirilmiş ritm ve vokal ayarlamaları, aralara sıkıştırılmış önceden planlanmış ritmler ve besterler, gitar-bass-davul üçlemesinin birlikte oluşturduğu denklemsel uyum biraraya gelince biraz kaba ama bir o kadarda melodik ortaya çıkardıkları söylenebilinir. liars'ın genel havasına bakıldığında 70lerin sonu/80'lerin başında ingiltere'de müzik yapmış ve punk müziği dans ritimleriyle birleştirmiş olan a certain radio, gang of four, the slits ve joy division'a benzetmek mümkündür.

    liars, ekim 2001'de debut albümleri olan "they threw us all in a trench and stuck a moment on top"ı bağımsız plak şirketi gern blandsten records (ki daha sonra blast first/mute tarafından tekrar yayınlandı) tarafından piyasaya sürdü. bu albümün kayıtları iki gün gibi kısa bir sürede, beastie boys ve lee "scratch" perry ile yaptığı çalışmalarala tanınan steve revitte'in prodüktörlüğü ve ses mühesliği yaparak tamamlandı.

    2002 yılının kasım ayında ben bu adamları baltimore recher theatre'da sonic youth konserinin ön grubu olarak izledim. gerçek gerek sahne performansları olsun gerekse seyirci olan iletişimleri olsun gayet başarılı olduklarını söyliyebilirim. sonic youth öncesi bütün herkesi heyecanlandırmayı beceren (beni heyecanlandıran ve yerimde duramaz hale getiren) sayılı gruplardandırlar.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap