485 entry daha
  • çok sonralardan gelen düzeltme: * bu yöntem artık çalışmıyor.

    --- spoiler ---

    daha önceden lisanslı windows'u sadece mağaza vitrinlerinde görmüş olsanız da 29 tl ye satın alabildiğiniz işletim sistemi.

    bilge rusty james ve huckleberry'e teşekkürlerimle;

    sistem: dell n5010 laptop, satın alırken (kasım 2010) içinde windows 7 home premium verilen, silip windows 7 ultimate kurduğum.

    amaç: elimizde var olan işletim sistemini (windows 7) windows 8'e yükseltme talebiyle microsofttan indirim kuponu kazanmak (değer 46 tl, kuponsuz yükseltme 75, kuponla 29 tl)

    adımlar;*

    1. firefox üzerinden https://www.windowsupgradeoffer.com/…r/registration sayfası açılır, marka model bilgileri düzenli doldurulur, satın alma tarihi olarak 4 temmuz 2012 verilir (hmm çok kötü bişey yaptık, microsoftu kandıracağız) doğrulama kodunu girdik, kullanım koşullarını kabul ettik ve devam dedik.

    2. bu adım sıçtın mavisini gördüğümüz yer oluyor. bizden elimizde var olan sistemin ürün anahtarını istiyor. bir gururla laptopu havaya kaldırıp anahtarı okuyup giriyoruz ve doğrulama sonucunda yaşlanıp kırışmış olan ebemizi tersten görüyoruz. çünkü kabul etmiyor. haliyle çuvallıyoruz, kupon mupon yok bize.

    3. öğreniyoruz ki internet explorer varmış, bu da microsoftunmuş. https://www.windowsupgradeoffer.com/…r/registration linkine bundan girince farklı şeyler oluyormuş. 1. adımdaki bilgileri yine giriyoruz. devam diyoruz.

    4. ta ta. ürün anahtarı falan doğrulama yok! http://i.imgur.com/kg8uy.png şeklinde iki mail birden alıyoruz. biri promosyona kayıt olduğumuzu belirtiyor. diğeri de promosyon kodumuzu içeriyor. 46 tl cepte diyebiliriz.

    5. bu adımı microsoftun mailinden çalalım;

    microsoft yükseltme yardımcısı indir: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=263815

    önemli notlar:
    • windows 8 yükseltme yardımcısı’nı, yükseltme yapmak istediğiniz pc'de çalıştırmanız gerekmektedir.
    • satın alma ekranına ulaştığınızda size tam fiyat gösterilecektir. sipariş onayı sayfasında promosyon kodunuzu girip, ardından uygula'ya tıkladıktan sonra fiyat windows yükseltme teklifi fiyatı* olarak değişecektir.

    6. çalıştırınca önce var olan sistem denetlenecek, panik yok, sadece hangi programlar taşınabilir, donanımsal bir uyumsuzluk olası mı bu rapor ediliyor sonunda, yükseltme için sonunda tek bir işletim sistemi seçeneği var: windows 8 pro.

    7. satın al dedikten sonra fatura bilgilerini girin.

    8. ödeme (kredi kartı/diğer) bilgilerini girin.

    9. son sayfada promosyon koduna mail ile gönderilmiş olan (adım 4) promosyon kodunu girin. fiyat 75 tl den 29 tl ye düşecek. satın alın (tabi istiyorsanız).

    10. http://i.imgur.com/kdirx.png bu resme bakıp soluklanın. ilk defa yazılıma para verdiyseniz (bkz: ben) "ben nasıl bir çılgınlığa kapıldım da bu işe girdim" diye yaklaşık 29 saniye düşünün. bu arada makbuzun kopyası mail ile size ulaşmış olacak.

    11. ileri dedikten sonra windows 8 indirilmeye başlanacak. http://i.imgur.com/6quhh.png

    12. indirme bittikten sonra dosya bütünlüğü kontrol edilecek: http://i.imgur.com/4kkpi.png

    13. http://i.imgur.com/wqnkb.png bu aşamada 3 seçeneğiniz var;

    a) şimdi yükle: açıklamaya gerek bulunmayan, çok açık seçenek.

    b) ortam oluşturarak yükle: indirilen kurulum dosyalarını kullanarak
    ........doğrudan bootable usb bellek oluşturabilir
    ........kurulum dosyalarını iso formatında disk yansıması olarak kaydedebilirsiniz. bu yansıma ile sonradan dvd'ye yakma, bootable usb oluşturma gibi şeyleri yine yapabilirsiniz.

    c) daha sonra masaüstünden yükle: özet: "çık" bu seçenek sihirbazımızı kapatır. masaüstünde kısayolu bulunduğundan aynı pencereyi (13. adımdan itibaren) tekrar oluşturabilirsiniz.

    tavsiyem eşeği sağlam kazığa bağlamak ve öncelikle kurulum dosyalarını iso formatındaki disk yansıması olarak kaydetmek. http://i.imgur.com/ihmh4.png

    bundan sonrası size kalmış.

    kaynak: şublogişinidebiröğrenemedim.blogçöplüğü.com

    --- spoiler ---
1050 entry daha
hesabın var mı? giriş yap