4 entry daha
  • başbakanın pembe hayallerinden biri. kredi derecelendirme kuruluşu not kırınca, kuruluşu bombardımana tutan bir siyasetçiden bahsettiğimiz için çok da ilginç değil.

    euro zone, dolarizasyon gibi kavramlar "ben yaptım oldu" olgusu ile açıklanamaz. yani devletin böyle bir karar almasından ziyade öncelikle türkiye'nin dış ticaretini artırması lazım ki, başka merkez bankaları rezerv para olarak tl'ye geçsinler.

    avrupa'nın tl zone'a geçmesi teknik olarak mümkün değil. avrupa'nın talep edeceği tl kadar tcmb'de rezerv yok. eğer birden bir para talebi gelir ve tcmb para basarsa, olacakları bize iibf 1. sınıf öğrencileri bile rahatlıkla söylerler. *

    ortadoğu'da yeni dengeler, dolarizasyona işaret ediyor. petrol üreticisi arap ülkelerinin erdoğan'ın kara kaşı için dolar rezervlerinden tl rezervlerine geçmeleri imkansız.

    orta asya ülkeleri için de aynı gerekçeler mevcut. onlar daha çok ruble ve euro'yu rezerv para olarak kullanıyorlar.

    türkiye'nin ekonomisi şu an veriler itibariyle çok da iç açıcı değil. istikrarlı bir finansal sistemin inşa edildiği doğru ancak bütçe açığı olan ve cari açık problemini senelerdir çözemeyen bir ülkenin tl zone kurması rasyonel değil, fantezilere aldanmayın.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap