119 entry daha
  • farklı filtre kahve deneyimlerinden sonra bir kaç markanınkini karşılaştırıp buraya yazayım dedim:

    1. tchibo

    fiyatı diğerlerine nazaran daha uygundur.

    1.1. tchibo brazil mild

    efenim eve aldığım makinede ilk yaptığım kahve olmasından ötürü bunun yeri ayrıdır bende. tadını da kokusunu da severim. kokusu türk kahvesini andırır. belki de ikisi de brezilya kahvesi olduğundandır, bilmiyorum. en öne çıkan özelliği, paketinde de yazdığı gibi "çok yumuşak içimli" olmasıdır. filtre kahve içmek isteyen bünyelere ilk başlarda tadı güzel gelecektir. sonra da ara ara içilebilir. uykuyu bi açar ki sormayın.

    1.2. tchibo guatemala medium

    brazil mild'dan biraz daha yoğun tadı vardır ve içimi biraz daha serttir. ben pek alışamadım buna. sanırım tchibo şubelerinde kullanılan kahve bu.

    1.3. tchibo africa intense

    tchibo'nun en sevdiğim kahvesi. kokusu brazil mild kadar hoşuma gitmese de sertliği ve yoğunluğu oldukça güzel. yoğun kahve tadı almak isteyenler için güzel bir tercih.

    2. starbucks

    starbucks'a bir gittiğimde kahvesini beğeniyordum, bir gittiğimde de çok kötü geliyordu. "ulan, nedendir bu?" diye bulanan düşüncelerimi bir barista aydınlığa kavuşturdu. meğer "günün kahvesi" adı altında farklı zamanlarda farklı kahveleri kullanıyorlarmış. öncelikle buna dikkat. fiyat ne çok fazla, ne de çok az. ama bir paket kahve çektirene bir içecek vermeleri hoş bir jest. gelelim ürünlere.

    2.1 kenya

    starbucks'ın "orta sertlikte" olarak pazarladığı, fakat hiç de orta sertlikte olmayan, gayet sert olan kahvesi. kokusu mükemmeldir. kahve çekirdeklerini çektirdikten sonra o paket açılır ve kafa yavaşça paketin yanına getirilir. zaman durur, mest olunur. öyle güzel kokar işte. serttir, aroması mükemmeldir. ama uykumu pek açmadığını itiraf etmeliyim.

    2.2. sumatra

    starbucks'ın "dark" yani koyu olarak pazarladığı, ama kenya'dan daha yumuşak olan kahvesi. kokusu yine mükemmeldir. ama kahve/su oranını daha yüksek tutuyorum bu kahveyi yaparken. kenya'daki oranı kullandığımda o kadar da beğenmiyorum. uykuyu güzel açar.

    2.3. house blend (13.06.2013 edit)

    içimi diğer starbucks kahvelerine göre daha yumuşak olan kahve. uzun zamandır evde bu kahveyi tüketiyorum. tadı, kokusu hoş ve yumuşak. tavsiye ederim. kahve/su oranı: 2 kaşık / 0.5 lt.

    2.4. soğuk filtre kahve (28.06.2014 edit)

    normalde starbucks ürün listesinde bulunmaz fakat yaz aylarında müşteriler istediği için yapıyorlar. günün kahvesini plastik bardağa koyup buz atıyorlar içine, pek bir olayı yok aslında. serinletici olması güzel, fakat kahveyi sıcak içmeye alışmış bünyeye portakal suyu gibi gelebilir. eğer yaz günlerinde çok bunaldıysanız deneyebilirsiniz.

    3. jacobs

    sanırım iki çeşit filtre kahvesi var, biri kırmızı paket diğeri ise yeşil paket. filtre kahve dediğinde gidip kahveciden çektireceğin bir şey geliyor benim aklıma. o yüzden bunu direk çekilmiş olarak almak içime sinmiyor. ama evde bulundurmak için almıştım zamanında.

    3.1. jacobs monarch

    marketlerde vakumlanmış pakette bulabileceğiniz bir ürün. "ne uğraşacam kahve çektirmekle, gider marketten alırım" diyorsanız sizin için en uygun ürün budur diye düşünüyorum. . tadı ve kokusu tchibo brazil mild'ı andırıyor. bu gün ilk defa içtim, çok da beğendim. starbucks'tan çok tchibo kahvelerinin tadında diyebilirim. kahvesiz kalma riskini göze alarak, evde kapalı paket halinde tutacağım sürekli. hoş.

    4. kahve diyarı

    çok pahalı geldi bana buranın filtre kahvesini. çekirdek olarak da bulundurmuyordu benim gittiğim yer. direk paketi yırtıp 250 gr. verdiler, 22 tl aldılar. kokladım, starbucks kahveleri kadar olmasa da kokusu güzeldi işte. sonra eve gittim, yaptım kahveyi. oturdum televizyonun karşısına, kahvemden bir yudum aldım. tam hatırlamıyorum süreyi, ama yaklaşık 5 saniye sonra mutfakta çay demlerken buldum kendimi. fiyat/performans kötü.

    5. john's coffee (13.06.2013 edit)

    internetten baktığım kadarıyla "first class" ve "horeca" adıyla sundukları iki farklı filtre kahveleri var. çekirdek çektirip evde hiç denemedim, fakat bir şubede sürekli olarak içiyorum. hangi kahve olduğunu bilmiyorum fakat içimi oldukça yumuşak, tadı da ortadan biraz iyi. yalnız feci bağımlılık yapıyor. insanın gidip gidip kahve içesi geliyor. diğer kahvelerden daha çok uyarıcı özelliği olduğunu söyleyebilirim. normal şartlarda her gün filtre kahve tüketen bir insanım ve artık kahve bünyemde pek bir uyandırıcı etkiye sahip değil. fakat ne zaman buradan kahve içsem bütün gece, hatta ertesi gün öğlen saatlerine kadar uyuyamıyorum. (3 bardak civarı içtiğimi de eklemem gerek sanırım). bunun dışında şubelerdeki fiyatlar, diğer markalara göre daha pahalı geldi bana. starbucksta aynı boyuttaki kahveyi daha ucuza alabiliyorsunuz. kahve çekirdeği alacaklar için fiyatlarla ilgili bir şey söylemem mümkün değil.

    6. haskahve evi ( 19.08.2013 edit)

    izmir, çanakkale, denizli ve samsun'da birkaç dükkanı olan bir kahveci. ben izmir güzelyalı'daki dükkana gittim. filtre kahvesi çok hoş, sanki özene bezene demlemişler gibiydi. güzelyalı'ya uğrayanlara tavsiye ederim; buralarda içtiğim en güzel kahveydi. web sitesinden kontrol ettiğim kadarıyla colombian, costarican, guatemalan, brasil santos, indonesian ve kenya çeşitleri mevcutmuş. ben direk "filtre kahve" diye sipariş vermiştim, siz bunların arasından en sevdiğinizi söyleyebilirsiniz.

    yeni tatlar keşfettikçe editleyeceğim bu entry'i.

    nice uykusuz gecelere.
1747 entry daha
hesabın var mı? giriş yap