5 entry daha
  • 1985 yılında kurduğu kalamış kültür musıki cemiyeti' nde öğrencisiyken, kendisini her ders çıkışında, suadiye'de, şimdilerde adının verildiği sokağa bırakırdım. 1997 yılında, kadıköy evlendirme dairesinin üst salonunda musiki icra edilen derneği görevim nedeniyle üzülerek bırakmıştım.

    eski trt kadınlar korosu şefi olan merhume melahat hocamız, gerçekten de hanımefendi, mümtaz bir kişiliğe sahipti. üstad münir bey'in dokunaklı mahur bestesi "ne doğan güne hükmüm geçer" http://www.youtube.com/watch?v=4ezszoc3rfi adlı eserin solo çalışmasında, unuttuğum point d'orgue ((bkz: #1045781) ) yüzünden "evlatçığım orada kocaman bir ay yıldız var... bakmadın mı?" şeklinde bir fırçasını yemişliğim vardır. kayıta da almıştım :)

    ekşi sözlük sayesinde, bu kadar yakın olduğum hocamın şu entry si vasıtasıyla http://www.youtube.com/watch?v=qm6iwqvdyns en meşhur eseri hakkındaki rivayeti öğrenmiş oldum. merhumenin güzel bir eseri olan "yine hicran ile gün bitti. güneş battı gönül" adlı eserinde, notalar öylesine ustaca yerleşmiştir ki, güneş gerçekten de batar sanki... ve bu bölüm konservatuvarlarda hep örnek olarak gösterilmiştir. lakin ben şu "gümüş tellerle örsem, saçının her telini" adlı http://www.youtube.com/watch?v=wclsqux1w_o eserinin müptelasıyım...

    gümüş tellerle örsem saçının her telini
    kimse alamaz benden kalbimdeki yerini
    bir ân görmesem inan ölürüm gözlerini
    kimse alamaz benden kalbimdeki yerini

    ve işte hayatı; şu linkte hakkında mükemmel bir özetleme yapılmış merhumenin...
    http://www.turksanatmuzigi.org/…te/177-melahat-pars

    nur içinde yat bayan nezaket!..
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap