• sovyet tıbbının kötü ve yetersiz uzantılarından olan orta asya tıbbının bebeklerde yaygın olarak koyduğu tanı.
    bizde 1-3. aylar arasında her bebeğe kalça ultrasonu yapılır, kalça çıkığı yakalanmaya çalışılır. benzer şekilde topuktan alınan 1-2 damla kan ile 2 hastalık taranır. bazı ülkelerde veya bizde bazı hastanelerde tandem ms adıyla çok daha fazla hastalık aranabilir. bunların hepsi "tarama testleri" adını alır. sovyet tıbbı bu saydıklarımın yanında ilave olarak doğum sonrası tüm bebeklere ön bıngıldak açıklığından yapılan beyin ultrasonunu da rutine koymuş. artık bu işlem sırasında hangi standart sapmaları kullanıyorlarsa bebeklerin bir kısmında "beyin tansiyonu yüksek" saptanıyor ve sonuç; aylarca çılgınca ilaç kullanımı.
    bu tanıyı koyduklarında başlanan ilaç; pantogam yani hopantenic acid'miş. o da bayağı ağır bir ilaç. kullananda uyku ve sersemlik yapıyor. şizofrenlerde kullanılan bir ilaç desem. ve bu zıkkım ilk aylarda, beynin en hızlı geliştiği dönemde bebeklere veriliyor.
    bazı paranoyak arkadaşlar rusların ortaasyalıları aptallaştırmak için kasten bu saçmalığı öğrettiğini düşünüyor. ben sadece salak saçma bir "bilgi" olduğunu düşünüyorum.
    unutmadan ekleyeyim, sağlık bakanlığınız daha ucuz olduğundan o doktorları türkiye'de çalıştırmak istiyor hatta gerekli kararnameler çıktı, yüzlerce orta asyalı doktor geldi türkiye'ye. hadi size hayırlı işleeer.
    bilim bazen tıp olur sıçar ağzınıza. siz tapının daha. aklı olan azıcık septik olur, aklı olmayan kul köle; modern şakirt.
hesabın var mı? giriş yap