• kurulumu yaklaşık 10 dakika süren, kanımca kulvarındaki hem webmin hem de kloxo'dan daha iyi görünen kontrol paneli. hem unix türevlerini hem de windows'u destekliyor olması bir avantaj. php tabanlı çalışmakta, tamamen ücretsiz, bağışlara açık, gönüllülerce geliştirilen iyi niyetli bir girişim.

    öte yandan tüm işletim sistemleri için stabil bir installeri yok, geliştiricilerinin de kabul ettiği ve sürekli olarak kapattığı ufak bugları var. görsel dizaynı ve kullanımı biraz hantal. geliştirici ekibi şu an tamamen amatör bir ruhla çalışıyor. yani amatör ruhun hem avantajlarını, hem de dezavantajlarını bu panelin kullanıcıları yaşayacaklardır. destek forumlarından ve bir kaç günlük kullanımdan benim anladığım bu.

    eğer ciddi bir girişiminiz onlarca site barındıran bir sunucunuz ya da vps'iniz varsa biraz daha beklemek en iyisi. zira geçmişte yaşanan güvenlik zaafiyetleri ile ilgili vps forumlarında dolaşan bilgiler var. ciddi bir proje için sıkıntılı olabilir. tabii kaç ciddi proje bu tarz bir panelden sitelerini yönetir o da ayrı bir tartışma konusu.

    yinede ciddi bir iş/profesyonel web işindeyseniz sizin için tercih bence çok daha oturmuş ve arkasında sağlam bir topluluk webmin veya kloxo'dan yana olmalı. ama bir kaç site barındırdığınız ufak bir vps varsa, hobi amaçlı olarak bu işlerin içindeyseniz - benim gibi - denemekten bir zarar gelmez kanımca. desteklenesi bir girişim. centos 6 üzerinde bir kaç gündür sorunsuz kullanıyorum.

    hemen linki de verelim;

    http://www.zpanelcp.com/

    edit:güvenlik eklemeleri
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap