19 entry daha
  • benzerlerinde olmayan arama özelliklerine sahip, fakat arayüzünün belki de coder’larının değişmesiyle doğru sonuçlar vermekte zorlanan, internet aleminin en çok kullanılan ucuz bilet arama motorudur.

    kayak.com, ucuzbiletigötünesok.com gibi benzerleri şöyle bir algoritma kullanıyor: nereden nereye gitmek istediğini, hangi tarihler arasında gitmek istediğini ve kaç kişi olduğunu arama çubuğuna giriyorsun, sana en iyi sonucu veriyor, tabii yersen. ulan dangalak herifler, ya permütasyondan kombinasyondan zerre kadar anlamıyorsunuz ya da pratik zeka denilen şey sizin köye henüz uğramamış. şimdi bir hesapla bakalım bir yılda kaç gün var:365, bu da 365 tane olasılık demek. departure ve arrival parametrelerini hesaba katmıyorum bile, o zaman 100000’e yakın olasılık çıkıyor, isn't it?. en ucuz bileti bulmak için tüm ömrümü sizin denyo sitenizde mi harcayacağım ulan? al goritmanı bir tarafına sok diyorum sadece.

    işte bu ufak ama önemli ayrıntı skyscanner’ın aklına gelmiş olacak ki, parametreleri genişletip tüm olasılıkları gözden geçiriyor ve sitede harcayacağınız zamanı en aza indiriyor. misal olarak ben istanbul’dan dünyanın herhangi bir yerine gitmek istiyorum, ama en ucuz biletin olduğu yılın herhangi bir gününde. o zaman “departure” kısmına “istanbul”, ve “arrival” kısmına “her yer” diyorum, yani dünyadaki tüm havaalanlarını seçiyorum. sonra “tarih” kısmına “tüm sene” yazıyorum ve arama tuşuna basıyorum. sonuç olarak en ucuz olasılık karşıma çıkıyor. parametreler daraltılıp genişletilebilir, tamamen kişinin maddi durumuna, zamanına ve keyfine bağlı bir durum.

    bu dediğim yaklaşık 1 sene öncesine kadar geçerliydi, yeni arayüzüne kavuştuktan sonra sitenin verdiği fiyatlar ile havayolunun verdiği fiyatlar arasında tutarsızlıklar meydana gelmeye başladı. tamamen yanlış bilgi veriyor diyemem, ama güncellemelerini çok sık yapmadığı ortada. umarım bu hata en kısa sürede düzeltilir çünkü yanlış bilgi vermektense hiç bilgi vermemesi daha yerinde bir davranış olur. bir diğer eksiği de genellikle lowcost havayolları üzerinde arama yapıyor olması, bazen luftansa’nın ryanair’den, thy’nin pegasus’tan daha ucuz olduğunu farketmeli bence.

    ilk avrupa seyahatimde bu siteyi keşfetmiş olsaydım belki 3-4 bilet alacak kadar tasarruf etmiş olurdum eminim bundan. ama sonrasında her türlü yurtiçi ve yurtdışı uçak biletimi bu site üzerinden gerçekleştirdim ve hiçbir sorunla karşılaştırmadım.
118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap