7 entry daha
  • gerçekten güzeldir tadı. ama iş sadece "pastörize etmeme" değildir. hani biralarda yazan "filtrelenmemiş" kısımları da devreye girer. hatta birayı şişede pastörize eden manyaklar da vardır. öte yandan pastörize edilmemiş birayı şişeleyip, şişede ikinci kez fermante olmasını da sağlarlar. böylece bira şarap gibi şişede durdukça yıllanır, tadı güzelleşir. şu makale fena değil konu hakkında : http://jarticle.hubpages.com/…b/unpasteurized_beers

    ilginç olansa, az sayılmayacak miktarda, çeşitli yerlerde pastörize olmamış bira tattım. hani eksperi falan de değilim ama en "keyifli"si efes'in pastörize edilmemiş birası geldi bana. sadece bir bira sergisine getirmişlerdi de tatmıştık yoksa gidip alabileceğiniz birşey değil bildiğim kadarıyla.

    bir de bu olayı korumak için, özellikle sanayi devriminden sonra rafların (onlara göre) boktan biralarla dolup piyasayı domine etmesi üzerine ingilizler çeşitli adımlar atmışlardır. yanlış hatırlamıyorsam dernek mernek kurup yerel brewery publarını korumaya çalışmışlardır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap