6 entry daha
  • 1993 yılında tahliye edilmesi ve yıkılmasına kadar, hong kong içerisinde neredeyse bağımsız hale gelmiş, dünya üzerinde en yüksek nüfus yoğunluğa sahip olan yerlerden biri olarak bilinen bölge

    polisin ve hükümet görevlilerinin giremediği bölge zamanla kanun kaçaklarının sığınağı haline gelmiştir. buraya yerleşen ve aile kuran, hatta bir sürü çocuk sahibi olan evsiz, kanun kaçağı ve bir şekilde dış dünyada tutunamamış insanlar sayesinde burada hiçbir yerde bulunamayacak kadar ucuz işgücü bulunabilmekteydi. burada 12 saat aralıksız hiç güneş ışığı görmeden çalışan insanlar tarafından sağlıksız koşullarda üretilen ürünler, birçok ülkeye ihraç edilmekteydi.

    evler sadece bir yatak odası ve girişte mutfak olarak kullanılan bir kısımdan ibaretti. anaokulu adı altında çocuklar için açılan yer o kadar kalabalıktı ki, hepsini aynı anda yatıracak kadar yer olmadığından,çocukların uyku saati vardiyalı bir şekilde ayarlanmakta ve bir kısmı uyurken,bir kısmı oyun oynamaktaydı. sokaklarına ışık sızmadığı için gece gündüz lambalarla aydınlatılmakta olan bölgenin, evlerin içi de dahil olmak üzere her yeri sürekli olarak rutubetten sırılsıklamdı.

    bölgeyi çinli bir uyuşturucu mafyası yönetmekte, işgücü olarak da eroin bağımlısı gençleri kullanmaktaydı. `jackie pullinger` adlı ingiliz gönüllü, 20 yılını burada 10-20 metrekare arası, penceresiz ve duvarlarından sular akan odalardan birinde geçirmiş ve hayatını bu eroin bağımlılarını hipnoz yoluyla iyileştirmeye adamıştır. bölgeyi yöneten mafya ile bir anlaşma yapan jackie pullinger, bağımlılıktan kurtardığı kişilerin mafya tarafından özgür bırakılmasını da sağlamıştır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap