9 entry daha
  • aile kavramının ne olduğunu anlamayan insanları rahatsız edebilecek, ama aile kavramını bilen insanlar için önemli olmayan durumdur. aile demek/ karı-koca olmak demek, bir hayatı paylaşmak demektir. zaten size ait bir hayatınız varken bunu yanınızdaki insanla birlikte yaşamaya hazır olmak demektir. her şeyi ile birlikte. karşıdaki insana güvenmek, onun en zor gününde yanında olmak, birlikte yaşlanmak demektir. aile kavramı bir olmak demektir.

    kendimi bildim bileli annemin, babamdan daha çok maaş aldığı bir aile içerisinde yaşıyorum. bunun bir kere bile dile getirildiğini dahi görmedim. hiç bir zaman annem ben bunu almak istiyorum, kendi paramla alacağım demedi. zaten ortak hesaplarına yatan parayı gayet de aile giderleri için harcadılar. birikim yapılacaksa ne üzerine olması gerektiğine birlikte karar verdiler. bir şey alınacaksa nasıl olması gerektiğini birlikte seçtiler.

    bir kere bile ne annemin babama, ne babamın anneme sesini yükselttiğini görmedim ben aile hayatımda. kaç yaşında olduğumuz fark etmeksizin önemli kararlarda bizim de fikrimizi sordular, bize aile olduğumuzu, bütün olduğumuzu her saniye hissettirdiler. en zor günlerimizde yanımızda oldular.

    yıllar içinde parasız olduğumuz anlar da oldu, paramızın olduğu anlar da oldu ama bir kere bile ne annemin ne de babamın aile bütünlüğümüze zarar verecek bir hareket yaptığını gördüm.
    para dediğin şey kazanılır, önemli olan sağlıklı olmak, birlikte olmak dediler. maddi olarak sahip olduğumuz her şeyin birbirimize sahip olmaktan çok daha değersiz olduğunu anlattılar.
    çünkü gerçek anlamda aile olmak budur. eğer kazanılan para bu bütünlüğü bozacaksa zaten orada bir karı-koca ilişkisi/ bir aile yok demektir.
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap