501 entry daha
  • iliskiler acisindan bakarsak;
    karsiniza mucadele etmeniz icin rakipler cikartan insanlardir. iliskinin herhangi bir asamasinda olabilir bu. bir seylere yeni yeni baslamaya calisiyor olabilirsiniz. varliginiza ragmen baskalariyla gorusmeye devam ediyordur. onu elde etmek icin diger rakiplerinizi elemeniz gerekmektedir. ya da bir muddettir berabersinizdir. bir anda "arkadasim" dedigi biri cikiverir. onunla vakit gecirmeye baslar. yapmaniz gereken ilgiyi yine uzerinize cevirip onu tekrar kazanmaktir.
    boyle midir? hayir. cunku sizi gercekten seven/sevecek olan, deger veren biri karsiniza hic kimseyi cikarmaz. aksine size deger veriyorsa uzulmemeniz icin muhtemel flortik yaklasimlari engellemek icin tehlikeli olabilecek insanlarla arasina mesafe koyacaktir.
    bir insani seviyorsaniz onun icin her turlu mucadeleye gozu kapali girersiniz. hasta olabilir, tum dunya ona karsi olabilir, suclu olabilir, parasiz pulsuz olabilir. her seye ragmen onunla beraber tum dunyaya karsi savasirsiniz. ama savasilmayacak tek sey "baska birisi"dir. sizin karsiniza bunu getiren kisi acik ve net bir sekilde sizi siklemiyor demektir. sizi siklemeyen biri icin, onu ne kadar seviyorsaniz sevin, mucadele etmeye gerek yoktur. cunku sonucta kazansaniz bile, kazandiginiz tek sey sizin yaninizda olan, opebildiginiz, dokunabildiginiz ama sizi zerre umursamayan, size aslinda dokunmayan, sizi aslinda opmeyen birisi olacaktir. yani sonunda hicbir sey kazanmamis olursunuz. oysa ki iyi ya da kotu herkes, hayatinda renk patlamalari yasatacak birini hak eder, yaninda buz gibi duvarlari degil.

    ben bu savasta hicbir zaman olmadim ve olmuyorum. yolum acik olsun.
4388 entry daha
hesabın var mı? giriş yap