9 entry daha
  • acilen yapılması gereken havalimanıdır.

    mevcut havalimanlarından istanbul atatürk havalimanı kapasitesinin çok çok üstünde hizmet vermeye çalışıyor. diğeri ise 2020 yılına kadar maksimum kapasitesine ulaşacağı düşünülüyor. fakat sabiha gökçen havalimanı'nın genişleme imkanı varken diğeri için yok.

    yeni havalimanının yapılacağı yer hakkında 3 farklı yer düşünülüyordu. ilki, şuan gündemde olan şehrin kuzey tarafı. ikincisi ise silivri - çatalca dolaylarında güney sahil kısmı. üçüncüsü ise yine marmara denizi'nin ortasına kanaldan çıkarılacak topraklar ile oluşturulacak yapay ada üzerine yapılmasıydı. tüm bunlardan en uygununu şehrin kuzey kısmı olarak görmüşler.

    havalimanı yapımı zordur. olay sadece terminal ve yanına yapılacak 2 tane pistten ibaret değil. öncelikle yapılacak havalimanı 5 pistli ve genişlemeye imkan veren bir yapıda olması düşünülüyor. bir havalimanının yerini belirlerken, o havalimanına ait rotalar söz konusu olur. uçakların iniş ve kalkış yapacakları yerler, yaklaşma rotaları, rüzgar gibi etkenler önemli rol oynar. şehrin güney kısmı rüzgarlar nedeniyle söz konusu değil. deniz üzerinden lodos geldiği zaman mevcut 3 pistin 1 yada 2 tanesi iptal oluyor direkt. fakat kuzeydeki terminal içinde kuşların göç yolları üzerinde olması ve ormanlık alan olması gibi kusurları var. ayrıca sırf arazi yapısı yüzünden altyapı çalışmalarının 1-2 milyar $'a ulaşabileceği konuşuluyor.

    konu kısacası tam bir çıkmaza sahip, fakat bu havalimanının bir yerlere yapılması lazım. ülkeye giden - gelen yolcu sayısının arttığı bir dönemde yüksek kapasiteli bir havalimanı istanbul'un ve ülkenin ihtiyacı olduğu birşeydir. çok hoşuma giden birşey olmasa da en uygun seçenek üzerinde, en az zararla inşa edilmesi gerekir diye düşünüyorum.
5044 entry daha
hesabın var mı? giriş yap