25 entry daha
  • orijinalini izleyenlere vasat veya sıkıcı gelmiş olabilir ama orijinalini izleyen birisi olarak filmi beğendim. elbette hayatımın en iyi korku-gerilim filmi değil ama kesinlikle buradaki gibi yerden yere vurulacak kadar kötü de değil. ayrıca film kesinlikle imdb notundan çok daha iyisini hak ediyor (bence 7.00 lik bir film.). filmin notunun kötü olması zannedersem oy verenlerin filmin orijinal versiyonunu izlemiş olmaları ve remake bir film olarak bunu eğreti bulmaları..

    --- spoiler ---

    şimdi bir de filmin sonunu tahmin ettim diyenlere bir şey söyleyeceğim. bu arkadaşlar kesinlikle uyduruyor. bir defa filmin sonunu tahmin etmeni sağlayacak bir argüman sunmuyor film. hadi len diyorsun. seni bir olay üzerinden götürüp sonra çok farklı bir kulvarda sona eriyor.

    tahmin edilmesi imkansız olan şeyler:
    -alex'in zaten ölü olması(yani bunu bilmek kesinlikle vahiyle falan olur)
    -anna'nın katil olması
    -rachel'in sıradan bir insan olması vs..

    kısaca filmdeki işlenen hiçbir şey öyle film içinde tahmin edilecek cinsten değil. ama benim ülkemin güzide insanları nedense illaki farklı olmak adına "-ben bildim olm, siz eziksiniz, geri zekalısınız, ben karmaya ulaştım" minvalinde takılmaya bayıldığı için şimdi buradan atıp tutması kolay geliyor.

    mesela ben bir (bkz: the sixth sense) i ilk defa izlerken cole'un "ölü insanlar görüyorum" demesinden aslında dr. malcolm'un zaten ölü olduğunu anlamış ve filmin sonunu bu beklenti içinde bitirmiştim. şimdi bu filmi çözdüğünü söyleyen arkadaşlar bunu nasıl becerdiklerini bize de anlatırlarsa belki biz de aydınlanırız. filmin sonunu tahmin edebilmek için ya cidden atıp tutturma yeteneği olmalı ya da mesih olmalısınız.

    --- spoiler ---

    neyse özetle güzel ve izlenmesi gereken bir gerilim-korku filmi. ben orijinalini izlemedim. ancak bu haliyle de gayet güzel. oyunculuklar iyi. filmde mantık hatası bulmak çok kolay değil. benim filmde eleştirdiğim tek nokta filmin sonuna dair hiçbir şeyi filmde bulamamanız. bu da sanırım filmin tarzı deyip üzerinden durmuyorum. bu tarzı sevenlere tavsiye ederim..

    edit: imla ve spoiler..
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap