• şahsen çok kınadığım bir eylem kendisi.

    kim west metoduyla bebek uyutamamak da neymiş?

    doğduğundan beri ağzımıza sıçtın, şimdi biz senin ağzına sıçacağız temalı bir metod özetle. bebeği yatağa bırakıyorsun, kusana ve kıçını yırtana kadar ağlıyor, sonra sızıp uyuyor, sonra da ebeveyn aha kendi kendine uyumayı öğrendi diye seviniyor.

    olm manyak mısınız lan siz. bebek o daha. daha birkaç ay önce doğdu. ne kindar ne pislik yetişkinlersiniz siz be. anan sana saçını süpürge etmedi mi, icabında sabaha kadar başucunda beklemedi mi, seni bugünlere getirmedi mi, senin niye zoruna gidiyor doğurduğun bebeği uyutmak. kimi sevecek kime güvenecek bu aciz yaratık? bir sarılsan iki pışpışlasan eline mi yapışacak? neymiş, doğduğundan beri uyku harammış da insanlıktan çıkmış da artık bu şımarık bebeğe dur demeliymiş de bilmem ne. annen duysa var ya utancından yerin dibine girer, taş doğurmuş olmayı yeğler emin ol.

    el kadar bebek o be. dokunacaksın, yanında olduğunu, onu bırakmayacağını hissedecek, sana güven duyacak. sesini dinleyecek huzur bulacak. mışıl mışıl uyuyayacak anasını satayım.

    kucak istiyormuş, yanında esir ediyormuş, uyuyana kadar kıpırdayamıyormuş, kim west metodunda kararlıymış ama olmuyormuş. cevap ne deseniz beğenirsiniz? ben fourier metoduyla uyutuyorum şekerim. şekerin ha? allah sizi davullara tokmak etsin inşallah.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap