116 entry daha
  • tolkien'in eserlerinin ticarile$mesinde hic bir sucu yoktur bu adamin.. babasinin, kitaplarinin hollywood'a satilmasindan nefret edecegini bile bile, telif hakki anla$malarinin altina imza atan christopher tolkien, ticarile$meyi ba$latan adamdir.. bu i$ten kamyon yukuyle parayi o kazanmi$, hatta eksik odeme yaptigi iddiasiyla new line'a 80 milyon poundluk da bir dava acmi$tir..

    telif haklari hollywood'un eline gectiginde, tolkien'in eserlerinin irzina gecilmesi an meselesi halini almaktadir.. bana gore, bu irza gecme olayinin onleyen adam da peter jackson'dir.. lotr projesine tam 10 senesini ayiran; cebindeki son kuru$a kadar bu filme harcayan; alan lee, john howe, andy serkis gibi bu i$i bilen adamlarla cali$tan, orta dunya'ya cuk oturan memleketi yeni zelanda'ya butun produksuyonu ta$iyan ve gercekten yetenekli oyunculari filme kazandiran pj olmasaydi, ortaya nasil bir lotr filmi cikardi, gercekten du$unmek bile istemiyorum..

    ben de, bir cok hayrani gibi, tolkien'in eserlerinin kitaplarda kalmasini tercih ederdim.. insanin hayal gucunun sinirlarini zorlamak icin yazilmi$ eserlerin, sinema perdesine yansimi$ halleri, kim yaparsa yapsin yetersiz olmaya mahkumdu.. ancak, $unu kabul etmek gerekir ki, pj, lotr'dan alninin akiyla cikti ve hobbit'in 3 filmini izledikten sonra da ayni $eyi soyleyecegimize eminim..

    daha filmi izlemeden "3'e boldu!! para kazanmak icin yapti!!" diye yirtinmanin pek bir anlami yok..
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap