2 entry daha
  • ahmet nur çebi bugünkü röportajında beşiktaş'ın nasıl zarara uğratıldığı konusunda güzel bilgiler vermiş. beşktaşlı olarak kanımız donarak okuyalım:

    "fulya'ya nereden başlasak elimizde kalıyor.

    "cevap bulması gereken çok soru var. tek tek ortaya dökeceğiz. 14 milyon dolar yıllık kira gelirini beşiktaş bugüne kadar sözleşme hataları ve nedeni bilinmeyen verilen tavizler sonucu 3 yıldır alamamıştır.

    "benzin istasyonunun sebep olduğu toplamda zarar 10-15 milyon dolar. şerefiye hakları var ama projenin değişmesinden dolayı yine beşiktaş bu şerefiyeden faydalandırılmıyor. aşçıoğlu'nun yapmadığı, buna rağmen beşiktaş'ın kontratta yapacağını taahhüt ettiği asansör boşlukları nedeniyle kiracı mediamarkt'tan beşiktaş'ın kira kaybı 5-6 milyon dolar'dır.

    "kaybın 50 milyon dolar'dan fazla olduğunu hesaplayan ve düşünen fulya komitemiz var.

    "kamuoyuna açıklandığı gibi, eski yönetimin dediği gibi beşiktaş burada % 67, aşcıoğlu % 33 gibi bir paylaşım kesinlikle söz konusu değildir. incelemelerde bjk % 48, aşçıoğlu % 52 olduğu görülmektedir. bu durumu aşçıoğlu'na da sorduğumda "öyle açıklandı ancak kontratın diğer sayfalarında öyle olmadığını söylüyor. fulya'nın % 67'sini vermeyi kabul etmiyor.

    "ikinci sıkıntı değer paylaşımında. beşiktaş burada da aldığı alanların önemli bir bölümünü otopark gibi alanlar oluşturuyor.

    "ofislerin olduğu ikinci bina 17 dolar'dan yine aşçıoğlu'na kiraya verilmiş. aşçıoğlu ise 30 dolar'dan kiraya vermiş. (...) 30 dolar'dan başlayan metrekare fiyatları için fiyat artışı veya kontrat iptali durumunu görüşüyoruz.

    "aşçıoğlu zamanında 6 milyon dolar vermiş. o avans nedeniyle kira ödemiyor. 1 yıl daha ödemeyeceğini söylüyor. o avans mahkeme sonrası için konulan bir depozit para. kira ile ilgisi yok. sorduk "iş uzuyor ne yapayım ben de kiraya sayıyorum dedi" dedi. bu yüzden ihtar çektik. geçmişten 3.5 milyon dolar ile birlikte kiraları öde ve tahkim'e gidelim diyoruz.

    "sayın aşçıoğlu da bu işten sıkıldığını ve artık bitmesi gerektiğini söyledi. ben de daha hızlı çözülsün diye tahkim'e gitmeyi önerdim.

    "üzülerek söylüyorum fulya'da ticari bir facia var.. bunu düzeltmek için, erken sonuç alabilme adına tahkim'e gitmek istiyoruz."

    konuyla ilgili bir de dava vardır: (bkz: #27454552)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap