558 entry daha
  • total film'den 100/100 gelmiş :

    http://www.totalfilm.com/…bit-an-unexpected-journey

    fantazi filmlerinin genelde hep hayal kırıklığı yarattığı 2012'de neyse ki kıllı cücelerin fanları için umudun henüz kaybolmadığını ve the lovely bones gibi filmlerle oyalandıktan sonra peter jackson'ın bir fantazi filminin nasıl olması gerektiğini tekrar gösteren bir filmle geri döndüğünü yazmış matthew leyland.

    her ne kadar yapı olarak the fellowship of the ring'in aynısı olmasından kaynaklı bir deja vu hissi yaratsa da jackson'ın yeni zengin dünyalar yaratmadaki ustalığının bu deja vu hissine baskın çıktığını belirtmiş.

    tek kitaptan üç film çıkartılmasına ilk kez olumlu açıdan yaklaşan yazı da bu. üç tane kitaptan üç tane film çıkarmak bir şey ama tek kitaptan üç kitap çıkartmak bambaşka bir şey demiş. anahtar olaylarla ilgili hobbit'in yüzüklerin efendisi detaylarına çok fazla dalmadığını, daha çok o hikayeleri genişlettiğini yazmış.

    yine diğer yorumların aksine tolkien çocuklara hitap eden bir kitap yazmış olmasına rağmen jackson'un pek de o kadar çocuksu bir film çekmediğini, bu çocuksuluk ve karanlık dengesini iyi kurduğunu söylemiş. bir tarafta şarkılar türküler ziyafetler, diğer tarafta kopan kafalar kollar var demiş. cücelerin hepsinin pek de bekleneceği gibi iyi karakterlendirilemediğini yazdığı yazısında, zaman zaman inlese de bilbo'nun mızmızlanıp duran frodo'dan daha iyi, daha eğlenceli bir karakter olduğunu da belirtmiş. gollum'la karşılaştığı bölümde eğlence zirveye çıkıyor demiş.

    48 fps ile ilgili sözleri de diğer eleştirilerle aynı ama biz buralarda filmi 48 fps izleyemeyeceğimiz için, o kısımlarından ayrıca bahsetmeye gerek yok.
940 entry daha
hesabın var mı? giriş yap