2 entry daha
  • gün itibariyle a takımla antremanlara çıkmaya başlayacak olan oyuncu. fiziği yerinde bir arkadaş ve kendi yaş katagorilerinde hem oynadığı maç sayısından fazla golü var.

    aklıma ilk olarak batuhan karadeniz'i getiriyor. veya o tarz bir adam olan galatasaray'dan cem sultan. hepsinin en büyük ortak özelliği fiziklerinin kendi yaş gruplarında kendilerine hep avantaj sağlamış olması ve sayısız gol atmaları. bu adamlar kendi yaş gruplarında ortalığı dağatırken biz hep bekledik büyüsünler de a takımda da atsınlar. ama hep yanlış yapıldı. bu adamlara daha fazla kendi yaş gruplarında oynamanın katabileceği daha fazla bir şey yoktu çünkü fizikleri zaten oturmuştu artık işin taktik ve profesyonel boyutuna geçilmeliydi. bu adamlar dolayısıyla hep sene kaybettiler. avrupa avrupa diyoruz çünkü wayne rooney 16 yaşında kendi yaş gruplarında ortalığı dağatırken a takım seviyesine yükseltildi çünkü biliniyordu ki bu adamın fizik olarak üstüne koyabilecek fazla bir şeyi kalmamış artık bundan sonrası oyun bilgisi, taktik bilgisi bu da alt kademelerde zatan bir yere kadar. veya jack wilshere 17 yaşında a takımda oynamaya başladı yine onun da fiziği artık olmuştu. bizim altyapılan en büyük sorunlarından biri bence budur. altyapıda verilen eğitim belli. belli bir seviyedeki oyuncu yeterli fiziğe eriştiğinde zaman kaybetmeden a takımda oynamaya başlamalıdır. yanılmıyorsam mesela alper potuk 16 yaşında ilk defa a takımla türkiye kupası maçında oynamıştı. ve oynadıkça da diğer özelliklerini de geliştirdi. ama batuhan hala nasıl pozisyon alacağını bilmeyen bir adam. kanattan adam bindiriyor bizimkisi hala adım adım bodoslama bir yerlere geçiyor. çünkü alışmış alt yapıda top oralarda bir yerlere insin bu zaten gidip bir şekilde o topa dokunur. ama burası a takım ve bu o kadar rahat olmuyor.

    kanımca furkan için bu yanlış yapılmayacak en azından şu an için yapılmadı. 96 doğumlu 16 yaşında a takımda antremanlara başlıyor. tabi bunun ''olmayan'' örnekleri de var örneğin serdar özkan. ama o bana göre bu şansı değerlendiremeyenlerden. umarım furkan yaman bu şansı değerlendirir ve necip gibi bağrımızdan kopup ilk 11 oyuncusu olur. bütün alt yapıdaki oyuncularımıza güvendiğimiz gibi sana da güveniyoruz furkan. haydi!!
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap