5 entry daha
  • benim zamanımda adı çapa ortaokulu'ydu, çocuğunu oraya göndermek isteyen çok fazla veli vardı ve öğrenciler kurayla alınıyordu. orta 2'ye geçtiğimde (yanılmıyorsam 97'de) ilköğretim okuluna dönüşmüştü, ben de birden bire 7. sınıfa gider olmuştum... a, b ve c blok şeklinde 3 bloktan oluşuyordu ve bu bloklar gizli geçit havasında gizemli kapılarla içeriden birbirine bağlıydı. öğrencilerin o kapılardan geçmesine pek izin verilmezdi, daha çok öğretmenler kullanırdı. böyle eski ahşap nostaljik kapılardı taa o zaman bile, şimdi herhalde değiştirmişlerdir.

    müzik öğretmenimiz melek hanım vardı, çok donanımlı çok değerli bir insandı. okulun da laboratuvar okulu diye bir marşı vardı (zamanında laboratuvar okulu diye de geçiyordu çünkü) ve yanlış hatırlamıyorsam melek hanım yazmıştı onu da, sözleri hala aklımda.* onun yönetiminde akm'de yunus emre'de konserler verirdik yıl sonlarında. bayramlarda, seyranlarda, önemli günlerde okul bahçesinde az kanon yapmadık sayesinde. o şarkıların hepsi, hangi notalardan söylediğimiz bile hala aklımda.

    bir de benim resim ve beden dersim zaten aynı gündeyken, koro çalışmaları da hep o güne denk gelirdi. ama ben o gün servisle çıkamadığımdan, çalışma bitince okul çantası, eşofman/ayakkabı çantası ve boyum kadar resim dosyasıyla çapa'dan çıkıp otobüsle merter'e eve gelirdim. hiç de şikayet etmezdim. okulun ayrı bir atmosferi vardı gerçekten. şimdi durum nedir bilmiyorum ama zamanında çok değerli hocalardan eğitim almıştık, hepsini de tek tek hatırlıyorum.

    böyle de anı defterine yazar gibi oldu ama idare edin... altı üstü ortaokul bebesiydim o zamanlar ama ona rağmen çok çok güzel ve yazmakla bitiremeyeceğim hatıralarım var o okulda, dayanamadım.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap