94 entry daha
  • toplu tasima araclarini kulanmayi bilmeyen istanbullular sayesinde iyice cekilmez hale gelen otobus hattidir. soyle ki:

    bazen trene giderken, eger boş denk gelmisse sokagin basindaki duraktan biniyorum 17'ye. "biraz daha uzun surer kadikoy'e gitmek, vaktim var nasil olsa" diyip biniyorum. ben maltepeden biniyorum, oturuyorum ya da "rahat ayakta durulacak bir yere" yapisiyorum. otobus gidiyor inen oluyor binen oluyor. tabii daha cok binen oluyor ve daha kazasker civarina gelmeden ana baba gunu oluyor otobus.

    kadikoy emniyet mudurlugu onundeki sahrayıcedid duragina geliyor otobus bu durakta bakiyorum otobuse 10-15 kisi binmeye calisiyor ve biniyorda. aralarinda gencler falan da var. simdi bunda garip ne var ki diyebilirsiniz? eger kotu bir toplu tasima yolcusuysaniz boyle dersiniz. o duraktan (ve kadikoy yonudeki tum duraklardan) ataturk caddesinden gelen zilyon tane otobus geciyor (19m,es,v,y,k,s ve birkac 14 serisi ve 10s). pek cogu da 17'den daha bos oluyor ve birkac dakika da bir mutlaka biri geliyor. ne aceleniz var binsenize diger otobuslere. hadi diyelim bir kacinizin var acelesi, digerlerine ne oluyor, tabakhaneye bok mu yetistiriyorsunuz. got gote yolculuk meraklisi misiniz nesiniz! hadi bazi yaslilarin akli ermiyor bu islere, genclere ve orta yaslilara ne oluyor!

    ben maltepe'den once, 7 sene sahrayicedid'te oturdum ve o duragi sik sik kullandim ve diyorum ki:

    acelesi olmadigi halde ve cok bos saatlere (sabahin 6'si falan) denk gelinmedigi takdirde o duraktan 17'ye binen maldir.

    ulan biraz rahatinizi dusunun hiyarlar. ben zaten bosken binmisim maltepeden otobuse, ama benden sonra otobuse binen ve ayakta kalan bir suru insan var, adamlara niye iskence cektiriyorsunuz, sizin oradan zilyon tane otobus geciyor ne bokuma biniyorsunuz 17'ye.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap