2 entry daha
  • dün sabah elim bir şekilde kaybettiğim evcil hayvanımı, bugün saat 00:28 de karantinasına teslim ettiğim ve birkaç dakika önce eve dönmemle hakkında bilgi vermek istediğim istanbul'daki tek hayvan gömü yeri.

    8-16 arası defin gerçekleştirilen , 24 saat açık olan, güvenlik görevlilerinin normal mesai bitse de yardımcı olduğu ve takdirimi toplamış kabristan. cumartesi günü öğlene doğru kaybettiğim evcilimi götürmek için yoğun trafiğin dindiği gece saatini seçmeme rağmen her türlü ilgi alaka ve bilgilendirmeyi gerçekleştirmekte ve bu hizmeti ücretsiz olarak sunmakta. evcilinizi teslim ederken istenen tek şey aşağıdaki formu doldurmanız ve aşı karnesini görevlilere göstermeniz.

    oldukça sapa bir mekanda bulunmasına rağmen, geçen yıl şans eseri ev almak için hemen önünde bulunan dumankaya botanik projesini gezdiğim için, ihtiyaç duyabilecek olanlara adresini kolay bir şekilde tarif etmek isterim. ulaşımda fsm köprüsü tercih edildikten sonra izmit otobanı sapağından sapıp sabiha gökçen havalimanı tabelası takip edilerek otobandan çıkılıyor. gişelerin biraz ilerisindeki kurtköy- havalimanı yol ayrımında, havalimanı yönü tercih edilerek yaklaşık 2 km mesafe katediliyor. küçük bir tabela ile belirtilen aydınlı - serbest bölge sapağından girilip yaklaşık 1 km yolu takip ettiğinizde karşınıza hafif bi rampa, rampanın solunda aydınlı taksi, sağında uğur büfe ve karşı istikametinizde gedik üniversitesini gördüğünüz bir kavşağa geliyorsunuz. büfenin tam karşısındaki ana caddeye bağlantı yolu olan ıssız sokaktan hiçbir yere sapmadan devam ettiğinizde, ana caddeye geliyorsunuz. biraz ileride sağınızda hakmar market kalacak şekilde ışıklardaki göbekten sola, tuzla araç muayene istasyonu okunu takip ettiğinizde toki konutlarına varıyorsunuz. yaklaşık 1 km sona solunuzda dumankaya botanik evlerini gördükten birkaç km sonra atık merkezi diye sola bir tabela veriyor. aşağı ve yukarı rampaya sahip bu yoldan devam ettiğinizde tuzla hayvan rehabilitasyon merkezi tabelasını görüyorsunuz. evcilinizi benim gibi gece teslim etmek durumunda kaldığınız zaman da, mesai başlayana kadar can dostunuzu muhafaza edebildikleri morglarda gömü zamanı bekletilebilmektedir. satıl aldığınız fidanlardan mezara dikebilme imkanı da olan kurumda, eskiden uygulanan mezar taşı yaptıabilme olanağının şu an mevcut olmadığını da belirtmem gerekmekte.

    teslim formu

    edit: yeni duzenleme ile sadece 08:00-16:00 arasi cenaze kabul edilmektedir. tel :0216 586
    55 20
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap