8 entry daha
  • yaklaşık 70 yıldan beri mısır çarşısında olan ismet arifoğlu'nun sahibi olduğu baharat-aktar firması. yamulmuyorsam çarşıdaki ilk zamanlarında çeyiz eşyaları üzerine işlettikleri bir işletmeleri vardı. zamanla mısır çarşısında alan değiştiren işletmeler furyasında baharat sektörüne yönelmişlerdir.

    2 adet fabrikaya sahip olup, biri istanbul avcılar'da(bitkisel yağlar-aktar ürünleri vb.) diğeri gaziantep'tedir(baharat çeşitleri.) yerli olan baharatlarını türkiye'de orjinal yerlerinden getirtir, dünya baharatlarını ise (bkz: curry)(bkz: cajun)(bkz: garam masala)(bkz: taco) vb. yurtdışından ithal eder.

    bitkisel yağlarını kendi imal edip genellikle saf olmasına özen gösterir. alkolsüz parfüm olan esans'ları tamamen %100 saftır. çok geniş bir bitki çayı çeşitliliğine sahiptir. (bkz: melisa)(bkz: yasemin) vb. ayrıca kendi karışımları olan bitkisel çaylara da sahiptir. özellikle 'turkish flowers' adlı karışımlarının denenmesi tavsiye edilir.

    marka değeri olarak ise baharat alanında kurumsal olarak ülkedeki şuan için en iyi üretimi ve satışı yapan firmadır. çarşıdaki çoğu dükkan; tek dükkanla klasik esnaf mantığında iş yaparken, arifoğlu ise ülke çapında 10'dan fazla şubeye sahip olup bunların çoğu avm'lerdedir. mısır çarşısındaki 2 dükkanı ise merkezi diye tabir edebileceğimiz dükkanlardır.

    bir diğer önemli husus ise mısır çarşısına gelen turistleri 'kazıklamamak'tır. örnek olarak; iran safranı adlı baharatı çoğu dükkan turistlere normal fiyatlarından 2-3 katı fiyata satarken, burdaki elemanlar aynı fiyattan satarlar. yerli-yabancı müşteri ayrımı yapmazlar.

    migros vb. marketlerde de anlaşmalı ve toplu olarak paket baharat satışı yapmaktadırlar. son olarak tabiki bazı ürünleri piyasa fiyatlarının üzerindedir. ama olsun o kadarı da..
    gidiniz görünüz,özellikle baharat konusunda pişman kalmayacağınızdır.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap