15 entry daha
  • ateist olmayanların anlamalarının biraz zor olduğu ankettir. hala türk'ün gücünü dünyaya gösterelim anketi zannediyorlar, ya da eurovision gibi komşu ilişkileri ve ırksal politika üzerine dönen bir şey zannediyorlar. bu anketin amacı adından da anlaşılacağı gibi nüfus sayımı yapmaktır. toplumsal yaşamın her yönüyle dindarlara göre oluşturulduğu bir dünyada yok sayılan ateistlerin başkaldırısı değil, sadece "ben de varım" demesidir.

    dünya üzerinde inanmadığını ailesine bile söyleyemeyen kaç kişi var tahmin bile edemezsiniz. özellikle ailenizle yaşıyorsanız onlara inanmadığınızı söyleyememek bir yana, inanıyor gibi davranmak zorunda olmanızın sıkıntısını da çekersiniz. çünkü normal olan budur onlara göre, müslüman olmaktır (veya başka ülkede başka bir şey olmaktır). çünkü yüzde doksan dokuzumuz müslüman ya... at yalanı, sikeyim inananı. ülkedeki yaş grupları, internet kullanım oranı, internet kullananların alışkanlıkları, vs. düşünüldüğünde 6000 küsür kişi çıkması aslında ciddi bir oranla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

    ateist olan, belki o şekilde büyütülmüş, kimliğinin ifadesi açısından hiçbir sorun yaşamamış bir insan sonuçta siteyi görüp girebilir, e-mail ile onay sistemiyle zaman kaybetmek istemeyebilir, oylamaktan vazgeçer büyük ihtimalle. ben çok ciddiye aldığım bazı konuları bile sırf iletişim ağları mantıksız veya zahmetli diye terk ettiğimi biliyorum. ancak rahat ateist özellikle bizim ülkemiz gibi müslüman olmamanın islama hakaret sayıldığı bir ülkede (adam allah yok dediği için dava edildi lan) tek tük çıkar. onun da başka dertleri vardır zaten. eğitimli, zengin bir aileden geliyordur, ortalama halkla muhatap olmamıştır, hayatında minibüse bile binmeyen insan var. yani ateist kimliğiyle ilgili hiçbir tehdite maruz kalmamıştır. ama tek tüktür bu. zira ateistler en çok da bu ülkede sıkıntı çekiyorlar.

    dolayısıyla kim önde, kim değil saçmalığını bir kenara bırakmamız lazım. sırf sikko bir yarış için katılım sağlayanlar net maldır, söyleyim. ama sitenin amacının böyle bir sikko yarış olduğunu iddia edenler, veya katılım sağlayanların hepsinin amacının bu olduğunu iddia edenler de bir o kadar "net mal"dır. önce okuduğunuzu anlamayı öğrenin. "bilim düşmanı odtü öğrencileri uydunun uzaya atılmasını protesto etti" diye haber yapan atv'den farkınız yok.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap