• ekşi sözlük'te olmamasına şaşırmadığım fakat kesinlikle bir gün denenmesi gereken süper ürün. şaşırmamamın sebebi bu sarelle benzeri ürünün sadece ispanya'da mı ne satılması. gerçi wikipedia'da katalancaya tıkladığımızda ispanya, şili, portekiz ve çin'de satıldığını söylüyor.

    ben bu ürünü barcelona'da 17 kasım 2012 barcelona zaragoza maçı çıkışı, yürürken 5-10 dakika ileride denk geldiğim carrefour'dan aldım. tam sabaha geri dönüyorduk türkiye'ye, ben de son denemelik bir şey alayım dedim. satıcı bu ürünün nutella'yı falan havada karada hoplattığını bana katalanca söyledi. tabiî ki katalanca söyleseydi ben anlamamış olurdum muhtemelen, ingilizce söyledi.
    http://bestuff.com/stuff/nocilla

    şurada görebileceğiniz fotoğraf bu ürünün çeşitlerinden birisi demek ki. ayrıca bangladeş'te de satıldığını söylüyor. benim aldığım "peripella" tarzı yarısı çikolata, yarısı fındıklı olandı. eve geldiğimde hiç çikolata yiyecek havada olmamama rağmen 3-4 günde koca kutuyu bitirdim sanırım. harikaydı özellikle beyaz tarafı!!! böyle peynirimsi tuzlumsu desem tanımlamayacağım bir şey. çok aşırı tatlı değildi sanırım ve bu sayede olağanüstü yiyip çok büyük lezzet alabiliyorsunuz.

    http://en.wikipedia.org/wiki/nocilla ayrıca şurada belirtildiği üzere, nocilla ispanya popüler kültüründe "mutlu çocukluk anıları için bir sembol" haline dönüşmüş ki en can alıcı kısmı burası sanırım.

    ispanyolcasına tıkladığımızda 1967'de bulunduğunu görüyoruz.

    katalancasına tıkladığımızda ise bizim carrefour'daki dost canlısı garsonun dediğine geliyoruz. pardon ya ingilizce sayfadaymış galiba bu olay: " it was first launched in the late 1960s and is only available in spain, where it outsells nutella by a large margin. "

    venezuela'da da satılıyormuş galiba tam anlamadım. barcelona orjinli galiba. o taraflardan yolu geçen olup da bana şu 3-4 euroluk üründen bir iki kutu getiren olursa çok müteşekkir olurum, bu da son nokta olsun!

    afiyet olsun!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap