• değer vermek ya da önem vermek... neden? nasıl? soruları mutlaka sorulmalı.

    beyler her fırsatta müslümanların kadına değer vermediğini (dolayısı ile kendilerinin çok değer verdiklerini) söylüyorlar. kim kadına nasıl neden değer veriyor?

    şu ekşi sözlük'e bakarak bile bu soruların cevaplarını rahatlıkla alabilirsiniz. en çok kadın cinsel organını konuşanlara bakarak...

    hatun, hanımefendi gibi yüksek değer arzeden ünvanlar osmanlı'dan yadigar bize. müslümanların kullandıkları hitaplar. bunlar ne diyor biliyor musunuz? buranın bilinçaltı olan (bu ifade de yine buraya ait) diğer mekanlarında kadının adını (çok afedersiniz a.lı koymuşlar. işte şu, kadını ne olarak gördüklerinin dışavurumu. bunlardan geriye eser kalsa demek, böyle şeyler kalacak.

    müslümanlar kusursuz demiyorum. müslümanların da çoğu islam'dan habersiz maalesef. ama bunlarla kıyas edilemez. bilinçli olanı el üstünde tutuyor kadını. onlar bizim baştacımız.

    hea, öbür taraftan kadını ticari meta yapanlar var bir de. en çok ilericilik, çağdaşlık falan geveleyenler... en göz önüne kadını koyarlar para için. bizde öyle değil, tam tersi. değerli olan gizlenir...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap