11 entry daha
  • şirktir.

    burada büyük bir yanlış var: "allaha kurban edilmemiş hayvan yenmez" hükmü yok dinde. dindeki hükmün doğrusu "allah'tan başka bir tanrıya adanmış kurban yenmez"dir. her türlü kaynaktan, çeviriden, hadisten, ayetten araştırabilirsiniz.

    allah'ın haram kıldığını helal, helal kıldığını haram diye nitelendirmen şirk olayının en yüksek dereceli örneklerinden biridir. diyanet burada açık ve net şekilde şirk koşmuş, allah'ın haram demediğine haram demiştir.

    tekrar belirtelim, konu hakkındaki kural şudur: "allah'tan başka tanrıya kurban edilmiş hayvan yenmez". bunun dışında normalde müslüman biri kesince yenecek hayvanı ateist'in, hıristiyanın, yahudi'nin kesmesinde problem yoktur. hatta isterse putperest de kesebilir, özellikle hayvanı putuna kurban etme amacı gütmediyse. böyle durumlarda bu kişilerin kestiklerini "haramdır" diye yememek çok büyük günahtır.

    putperest örneğinde eğer şüphe varsa yemeyiniz. yani adam putperest, bunu putuna kurban etmiş olabilir diyorsanız "haram olabilir" deme hakkına sahipsiniz, çünkü ihtimal var. ama onun bu hayvanı putuna kurban ettiğinden emin değilseniz "haramdır" deme hakkınız yok. yemezseniz yemezsiniz, ama haram diyemezsiniz.

    ateist örneğinde ortada şüphe edilecek bir şey yok. adam hiçbir tanrıya inanmıyor, dolayısıyla normalde kesilebilecek bir hayvanı (keçi, koyun, inek, vs.) keserken başka bir tanrıya adama ihtimali yok. yani ateistin kestiği hayvan, eğer ateist normalde müslüman'ın kestiği gibi kesiyorsa "kesinlikle haram değildir." normalde müslüman'ın kestiği gibi dediğim şey şu: ölü hayvan getiriyorsa önünüze, kanını akıtmadan öldürdüyse, veya atıyorum hayvan normalde kesilecek olgunluğa ulaşmamışsa haramdır. ama bu ateiste özgü değildir, müslüman'ın da bu şekilde yedirmesi haramdır.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap