1 entry daha
  • bazen bedenlerin gizemiyle hayat bulan ve bu gizemin devinimsel hareketlerle karmaşıklıktan yavaş yavaş sadeliğe ya da tam tersi bir süreçle yalından karmaşığa ve böylece doruğa çıkan istencin açığa çıkan coşkunun maddesel veya fikirsel başkaldırışı da denebilir.

    arzunun eylemselliği saf sevgi kökenli midir yoksa saf bilincin açığa çıkması güdüsünün dinamiği midir ?
    insanı tanımlarken anlatırken sevgi ve bilinç ayrımının değişkenliği veya bazen imgesel düzlemde yansıttıklarının anlamını, simgeye çevirirken yani onu simgeyle tanımlamaya çalışırken düşülen zorluk, arzunun kendisini açıklamaktan zor olmasa gerek.

    çıplak bedenler, nefret edilesi ucube fikirler, korkutucu tüyler ürpertici düşünceler, dehlizler, karanlık izbe yalnızlıklar labirent gibi çıkışı zor bulunan dolambaçlı yollar arzuyu uyandırmada filiz veren nüveler midir yoksa arzunun yok oluşunun simgesel figürleri mi?

    arzunun eylemselliği kendini cesaretle tanımlar diyorsak beden üzerinden çıplaklık, çırılçıplak bedenler eylemsel düzlemde hareketlilik açısından arzuya hayat vermesi veya kimi için yok etmesi bakımından en güzel de örneklerdir. çırılçıplak bedenler gizemlidir; ama arzuyu uyandıran çıplaklık değil çıplaklığa yüklediğin anlamlardır. eylemsellik yüklediğin anlamlarla kendini tanımlar ve hayat bulur bazen hayat verir.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap