8 entry daha
  • imkansıza yakın olduğu söylenen durum. ancak bu durumun sebebinin "tacizci" denilen bi gizli ırk olduğunu düşünmemek gerek. bütün kadınlardan ve neredeyse tüm çocuklardan bahsediyorsak, o kadar geniş bir "arzı" karşılayacak sapık tacizci sayısına sahip değiliz. demek ki, sapık olmayanlar da yapıyor bunu. cinsel açlıkla alakalı değil, yapabildiği için, engellenmediği için ve karşısındaki güçsüz olduğu için yapıyor. (bahsettiğim fiziksel güç değil, toplumsal güç. fiziksel güç de toplumsal anlamı oranında etkili.) kadın zaten erkek için var olduğundan, erkeğe ait olduğundan yapıyor. erkek için çevresindeki kadınlar "açık büfe", yeter ki sahipleri olmasın, veya sahipleri civarda olmasın.

    tacizle tacizci erkek erkekliğini deneyimler, tacize uğrayan çocuk da kadınlığı öğrenir. erkek çocuk ilerde bir şekilde başka erkeklik deneyimleri de yaşar, ama kadın için başka tür bir deneyim yoktur. en fazla erkekleri sapık olanlar ve olmayanlar şeklinde ayırmaya çalışabilir.

    hepimiz tacizin kapsama alanı içindeyiz. kadının erkeğe ait olduğu, güçsüzün güçlüye ait olduğu bilgisi hepimizce paylaşılıyor. toplumsal bir mekanizma ile nesilden nesile aktarılarak erkeğin gücü kadının güçsüzlüğü sıradan bir doğa olayı haline geliyor. mesela okulda erkekler (genelde topluca) taciz etmeyi, kızlar ise (genelde teker teker) taciz edilmeyi öğreniyorlar. çocuklara erkekliğin desteklendiği çeşitli örneklerle gösteriliyor. mesela etek açmak, hiç değlse komik, eğlenceli bir muziplik olarak gösteriliyor. kız çocukları da öğreniyor erkekliğin desteklendiğini.

    velhasıl, sıradan bir hadisedir bu; mevcut erkeklik ve kadınlıktan kaynaklanan ama aynı zamanda erkekliği ve kadınlığı bu şekliyle kuran, vareden genel toplumsal bir durumdur. engel olmak için kadının güçlenmesi lazım, bunun için de öncelikle tacizin engellenmesi lazım. kurtuluş, kadınların örgütlü bir güçle tacizi toplumsal olarak görünür ve cezası verilir bir suç haline getirmesinden geçiyor. böylece bu korkunç erkeklik/kadınlık öğrenme deneyimi yerini başka deneyimlere bırakabilir.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap