1266 entry daha
  • toplam 3 teknik kategori (en iyi makyaj ve saç, en iyi sanat yönetmenliği ve en iyi görsel efekt haricinde) hiçbir dalda oscar ödüllerine aday gösterilmeyerek bir orta dünya filmi için kendi açısından rekor kırmış olan film.

    howard shore'un tamamen kendini tekrardan ibaret olan hazırdan yeme sıfır yeni müzikleri dolayısıyla (kendi bestesi olmayan misty mountains ve blunt the knives gibi parçaları da çıkartırsak) en iyi müzik kategorisinde aday gösterilmesi zaten mümkün değildi ama neil finn'in song of the lonely mountain ile en azından en iyi özgün şarkı kategorisinde şansının olacağını düşünüyordum. belki de en hakettiği kategoride de akademi'nin gazabına uğradı film. daha önce en iyi uyarlama senaryo kategorisinde hep adaylık alan philippa boyens, fran walsh, peter jackson üçlüsünün guillermo del toro ismini de aralarına almış olmalarına rağmen bu kategoride aday dahi gösterilmemiş olması da 400 sayfa kitaptan 3 film rahat rahat çıkarmış, alın herkese kapak yaptılar diyen fanboylara yeteri kadar kapak olmuştur sanıyorum. parmak kadar kitabı sakız gibi uzata uzata, başka başka hikayeleri ekleyerek şişirerek peliküle aktarmanın ödülü bu sonuç.

    bu arada ang lee'nin filmi life of pi toplam 11 dalda aday gösterilerek kendini aştı ve bu sene için akademi'nin fantezide tercihini hangi filmden yana kullandığını gösterdi, skyfall da toplam 5 adaylık çıkarttı. hadi bakalım.

    bu arada lotr üçlemesinin oscar durumlarına bakarsak tablo şöyleydi :

    the fellowship of the ring : 13 dalda adaylık, 4 dalda ödül
    the two towers : 6 dalda adaylık, 2 dalda ödül
    the return of the king : 11 dalda adaylık, 11 dalda ödül
230 entry daha
hesabın var mı? giriş yap