3 entry daha
  • kendim de yeni nesil olmama rağmen yeni nesilden umudu kesmemi sağlayan insan tipi. bugün bir grup liselinin konuşmasına tanık oldum. bir kendini beğenmişlik bir bilmişlik anlatamam zannedersin prosedürden sorumlu devlet bakanı! adam her şeyi biliyor!

    ana fikir: üniversiteden 2.5 puan yaparsançift anadal yapılıyor. açık öğretimden de bitirebiliyorsun ayrıca bir bölüm. bir de yan dal yapıyorsun sertifika veriyorlar. bir sene de yurtdışında okunabiliyor.

    şu erasmus, çap, yatay geçiş gibi her üniversitelinin saf hayallerine ölüyorum. puan barajı 2.5 ya, adamlar zannediyor ki sen 2.5 yaptığın an bir grup profesör geliyor tebrik edip seni projeye alıyor. bitirmesi var bunun bi de! lisede ortalamam 4 hmm o zaman üniversitede 2.5 haydi haydi olur diye bir mantık yok. daha dur nefes al sen liseyi bitirmedin.

    ayrıca bu gencin her üç lafından biri "oh yatarak para kazanıyor adam"

    para kazanmayı bu kadar kolay zanneden bir nesil yetişiyor. herkes ceo olacak! hem de minimum çalışma maksimum verimle. kimse çırak olmayı kaldıramıyor. tabi ben farklı mıyım? ben de aynıyım. kim çırak olmak ister ki! hepimiz ceo olmak istiyoruz! olamıyoruz işte. belki çift diploma? *

    boşuna değil 6. sınıf çocuğunun eline ipad verirsen sana der tabi "senin ipadin kaç? iki mi -yüz ekşir- üç benimki. retina display" aferin yavrum tebrik ediyorum seni. (bkz: faith in humanity)
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap