5 entry daha
  • richard dawkinsin ufuk açan kitabıdır. şanslıyım ki daha 15 yaşındayken okumuştum. doğanın muhteşem var oluşu ve evrim üzerine detaylı bir anlatımı vardır. kör saatçi kimilerine göre kader iken, kimilerine göre şans ve hatta tanrı bile olabilir dawkins üstat evrimin basamaklarını anlatırken bu benzetmeyle tanrıyla ve tanrı olgusunu kendince tiye alır.
    ekolojik sistem ve yavaş yavaş mukemmele giden canlıların uyumu bir saate benzetilir bu kitapta. ve kör saatçide o saatin dişlililerini doğru biçimde doğru yere koyan ve saatin hiç şaşmamasını sağlayan doğal düzendir. gen havuzlarının, bencil dnaların evreninde gerçek tanrıyla yüzleşirken bulursunuz kendinizi.
    yazık ki gerçeğe tahammül edemeyen bireylerin bilimsel kurumlara sızmasıyla bu güzide kitap artık basılmıyormuş yurdumda. halbusi tübitak yayınlarının uygun ücretli(hatta çok ucuz) ve kaliteli kitap politikasının yegane eserlerinden biriydi. genç arkadaşlarıma doğum günlerinde hediye etmeyi sevdiğim bir kitabın artık raflarda bulunmayacak olması ne yazık. umarız başka basım evleri bu kitabın sözleşmelerini alıp yayınlamaya devam ederler.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap