• 'asıl davayı' hatırlatan güzel bir yazı kaleme alan ağabey.

    ***

    vaktin girmesine 1 saat var

    türkiye’de sistemi elimizde tutmak, bürokrasiyi ve içtimai hayatı elimizden geldiği kadar tanzim etmek niyet-amel ilişkisindeki hayrı değişmez kabul edersek teorik olarak işe yarar bir durumdur. bu topraklarda yaşayanlar tek parti iktidarını, kemalist çizginin hakim olduğu düzeni, darbeleri, 28 şubat gibi dönemleri görmüştür. müslümanlara, müslümanca yaşayanlara, islam’a hizmet gayretinde olanlara tahammülsüzlük ve baskı kayıtlara geçmiştir. bu dönemlerdeki hakim kadrolar toplumun konforlu bir şekilde dinini yaşamasına engel olmaya çalışmıştır. dolayısıyla yöneten iradenin islamiliği elbette burada yaşayanların tümüne fayda sağlayacak bir tercih ve temennidir.

    (vaktin girmesine 50 dakika var)

    bunu genişletebiliriz. bazıları için dava hükmündeki, ittihad-ı islam’ın bir nüvesi olan ittihad-ı turan başka bir basamaktır. farklı lehçelerle de olsa aynı dil ailesine mensup turan coğrafyasındaki ülkelerin şu veya bu şekilde birleşmeleri, yine niyet-amel ilişkisindeki hayrı değişmez kabul edersek işe yarar bir durumdur. sovyetler birliği döneminde dinden ve gelenekten uzaklaştırılmış bugünkü türk cumhuriyetlerinde inancına uygun yaşamak, hatta islam’ı öğrenmek-öğretmek zor ve tehlikeli bir işe dönüşmüştü. islam’ın güvenli bir taşıyıcısı olarak kullanılan “gelenek” dahi sovyet rejiminin baskısından nasibini almıştı. eski sovyetlerde yaşamış yaşı geçkin olan insanların halen anlattıkları hatıralar meseleyi daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır. dolayısıyla o coğrafyayı tümden yöneten islami bir irade faydalıdır denilebilir.

    (vaktin girmesine 35 dakika var)
    başka açıdan irak’ın kuzeyindeki, suriye’deki, iran’daki, ve türkiye’deki kürtlerin birlik olması, federal, özerk yahut tam bağımsız bir yapı ile beraberce hareket etmeleri, yine niyetlerin ve amellerin hayırlı olmasını değişmez kabul edersek iyi bir şey olabilir. farklı olmalarından dolayı horlanmalarının dışında, inançlarına uygun bir hayat sürmelerinde zorluklarla karşılaşmışlardır. kürtler bölgedeki muhtelif yönetimlerin islam’a olan mesafesinden ötürü mağdur edilmiş, ortak payda olan islam’dan uzaklaştırma çalışmalarından nasiplerini almış, hatta belli bir dönem camilerinde okunan ezan bile hakim dilde bir şiire çevrilerek iyice yalnızlaştırılmışlardır. yani islami bir irade tarafından idare edilecek kürdistan faydalı bir şey olabilir.

    (vaktin girmesine 25 dakika var)

    en nihayetinde bir ülkenin, ülkelerin yahut etnik toplulukların birlikteliğinin de ötesinde, topyekun bir ittihad-ı islam, islam birliği hepsinden sevimli, hepsinden hayırlı ve hepsinden mukaddes olabilir. türkiye’deki, balkanlar’daki, kafkaslar’daki, mezopotamya’daki, kuzey afrika’daki, ortadoğu’daki, orta asya’daki ülkelerde, toplumlarda zulüm görmüş, mukaddesatları çiğnenmiş, inançlarını sağlıklı bir şekilde yaşamaları, öğrenmeleri, öğretmeleri, yeni nesillere aktarmaları zorlaştırılmış ümmetin tek vücut olması çok güzeldir. yazarken bile bu durum bizi tebessüm ettirir.

    (vaktin girmesine 15 dakika var)

    bütün bu saydığımız siyasi oluşumların ayrıca “gücü elinde bulundurmak” vesilesiyle ortaya koyacağı ürünlerdeki kalitenin islam’a özendirmesi gibi etkileri de olabilir. daha gelişmiş yapılar, daha gelişmiş sektörler, daha gelişmiş sosyal çevre ve dünyevi alanlar dalaleti ve küfrü değil, islam topraklarını cazibe merkezi yapacağından fazladan bir faydası olabilir. askeri ve ekonomik alanda, teknolojik alanda v.s. güçlü olmak müslümanlar için iyidir.

    (vakit girdi.)

    işte tüm bu anlatılanların hiçbiri, tek tek yahut üst üste koyulduğunda, bir vakit namazı kadar ehemmiyetli değildir. yazı burada bitmiştir.

    ***

    ayrıca, sancaktar'ın yayıncısıdır kendileri.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap