• insanın uzaklaşıp da o hayallerdeki mutlu hayata kavuşmasını engelleyen sebeplerdir.

    bunların en önemlilerinden biri kendinden çok etrafındakileri sevmektir. onların isteklerinin kölesi olursun. mutsuzluğunu da bilirsin de elinden birşey gelmez. buna örnek olarak üniversite giriş tercihlerini gösterebilirim. ironik bir şekilde yüksek puan almak, istediğin bölümü seçemeni engeller. etrafındakiler öyle ister sen de boyun eğersin. başka bir örnek de en çok ezilen olmaktır. sevdiğin insanlar sevmedikleri işleri sana yıkıverir. kast sistemi gibi herkes bir altındakine yıkar ve o sistemin en altındaki kimseyi kıramayan insan herşeyi üstlenir. ama üstlendiklerinin altında ezilir de ezilir.

    mutlu olamama sebeplerinden bir diğeri ise yapmak istediklerin için yeterli cesarete sahip olamamaktır. eger yapmayı sevdiğin birçok şey varsa bir tanesine bağlanıp hayatı şukela boyutuna ulaştıramaz ortalarında mal gibi kalırsın. her vazgeçişin yüreğini burkar, kararsızlıktan kavrulur gidersin.

    bir diğer sebep ise yanlış ülkede, yanlış insanlarla yaşıyor olmaktır. toplumun tabularının verdiği şekiller içinde ezilip büzülürsün. en ufak kendin olma girişimin, en ileri görüşlü dediğin insanların ağır, kokuşmuş yorumlarıyla kirlenir. sonuç olarak kulaklığın iki ucu arasındaki kafada neler dönüyor kimse bilmez. oralarda bir dünyada yaşar gidersin ama bu dünyada olmadığı kesin.
178 entry daha
hesabın var mı? giriş yap