3 entry daha
  • hakkında her gün yeni bilgiler çıkmaktadır.

    ----------------------
    hürriyet eren keskin röportajından;

    sakine cansız'ı nereden tanıyorsunuz?
    bir yasa değişikliği oldu ve 1991'de cezaevinden çıktılar. sakine cansız, diyarbakır cezaevi gerçeğini yaşamış, çok ağır işkenceler yaşamış olmasına rağmen ifade vermemiş, cesur kimliğiyle de tanınan bir kadın. 91'de ilk bizim büromuza geldi ve ilişkimiz başladı. yurt dışına her gittiğimde onun olduğu yerlerde görüşüyorduk. uzun uzun sohbetler yapardık. hatta aynı evde kaldığımız da oldu. sakine'yi ben hep gerçek bir feminist, kadın hakları savucusu olarak tanıdım. aslında silahlı bir örgüt mensubu ama anti-militarist. çok ilginç. herkesle tartışabilen, görüşlerini çok açık söyleyen biriydi.

    zaman zaman öcalan'la da ters düştüğü biliniyor.
    görüşlerini sakınmayan, gizleyip susan biri değildi. sakine cansız sadece pkk içinde değil, bütün kürt çevreleri içinde sevilen ve sayılan bir insan. sakine aslında son derece barışçıl, anaç, her sorunu anlamaya çalışan , geniş bakan, kadın erkek ilişkilerine de geniş bakan, tutucu olmayan bir kadındı. sakine gerçekten özgürlükçü ilişkileri savunan, iktidar kavramını sorgulayan bir insandı.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22355885.asp
    --------------------

    gerçek bir feminist, kadın hakları savucusu, son derece barışçıl, anaç, her sorunu anlamaya çalışan, geniş bakan, kadın erkek ilişkilerine de geniş bakan, tutucu olmayan gerçekten özgürlükçü ilişkileri savunan, iktidar kavramını sorgulayan bir insanmış en güzel yeri de şurası; silahlı bir örgüt mensubu ama anti-militarist.

    pkk'nın feminist kadın hakları savucusu anlayışını zaten sayın sabahat tuncel'den biliyoruz. malum zeynep kınacı için "zilan yoldaş özgürlük hareketi açısından önemli bir isimdir. zilan yoldaş sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır." feminizm anlayışı böyle olunca antimilitarist terörist çokta abes gelmiyor.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap