8 entry daha
  • geliri sinirli olan takimlari vurmasi normaldir.. nitekim, tamamen curumu$ adamlarin yonettigi uefa ve fifa'nin, arabin ve olirgarkin sermayesinin futbola giri$inin onunu kesecek kurallari yururluge koymasi pek gercekci bir senaryo degildir.. buyuk kulupler, gelirlerine kilif bulduklari surece bu kurallardan etkilenmeyecektir.. ffp'nin ne kadar kolayca delinebileceginin ilk gostergesi, manchester city'nin etihad ile yaptigi fahi$ sponsorluk anla$masidir..

    ffp'ye gore, kuluplerin yaptigi sponsorluk anla$malarinin degerleri, piyasadaki benzer anla$malara yakin olmak zorunda ki, para babalari "sponsorluk" adi altinda kuluplere nakit aktaramasin..

    manchester city, stad isim haklarini etihad'a £400m kar$iligi, 10 seneligine satti..

    ne tesaduftur ki, etihad, city'nin de sahibi olan el maktum ailesine ait bir havayolu $irketi..

    peki sati$ degeri ne? senelik £40m.. yani, daha populer bir kulup olan arsenal'in, londra'daki yepisyeni stadi icin emirates'ten aldigi paranin 10 katindan fazla..

    hadi emirates'i gectim.. bu konudaki daha onceki rekor olan madison square garden - jpmorgan chase anla$masinin degeri bile £187m.. yani, kendi $ehrinde bile en populer takim olmayan, city'nin boktan stadinin degeri, new york'un gobegindeki msg'nin 2 katindan fazla oyle mi?

    yersen i$te..

    ılginc olan, city - etihad anla$masina avrupa konseyi bile uygunsuz raporu verdi ama uefa bu konuda henuz bir $ey yapmi$ degil.. yarin ffp yururluge girdiginde, city'e resmen hibe edilen £400m, uefa'nin gozunde "gelir" kategorisinde yer alacak..

    platini'nin yapacagi i$ bu kadar i$te..
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap