9 entry daha
  • kur'an'ı kaynak göstererek kendilerini yücelteceklerinin sananların mensubu olduğu din. madem kur'an'ı kaynak gösteriyosun işine gelenleri değil de biraz da şunları kaynak kabul et bakalım. dingil, tevrat zaten kur'an'ın kabul ettiği kutsal kitaplardandır.

    kur'an'da yahudilik ile ilgili geçen bazı ayetler; bazı yazarlar bak senin kitabında bizi şöyle övüyo böyle kutsuyo falan diyecektir, hatta bazı ayetler de üstü kapalı yazılmış yeaaa yahudilerden bahsetmiyo ki diyebilir. ayetlerin tamamını solda yazılan numaralardan aratır da tamamını okursa kimden bahsedildiğini anlayacaktır.

    2:62 - şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hiristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette rabbleri katinda bunlarin ecirleri vardir, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

    2:111 - bir de "yahudi ve hiristiyanlardan başkasi asla cennete giremeyecek" dediler. bu onlarin kendi kuruntularidir. sen de onlara de ki; "eğer doğru iseniz, haydi bakalim getirin delilinizi."

    2:113 - yahudiler dediler ki, "hiristiyanlar birşey üzerinde değiller", hristiyanlar da "yahudiler bir şey üzerinde değiller" dediler. oysa hepsi de kitabi okuyorlar. hiçbir bilgisi olmayanlar da öyle onlarin dedikleri gibi dediler. işte bundan dolayi allah, ihtilafa düştükleri bu gibi şeylerde, kiyamet günü aralarinda hüküm verecektir.

    2:120 - sen onlarin milletlerine tabi olmadikça ne yahudiler, ne de hiristiyanlar senden asla hoşnud ve razi olmayacaklar. de ki, gerçekten de allah'in hidayeti, hidayetin ta kendisidir. şânim hakki için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkip da onlarin arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana allah'dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardimci.

    2:135 - bir de: "yahudi veya hiristiyan olunuz ki, hidayet bulasiniz." dediler. sen onlara de ki: "hayir! hanif olarak hakka tapan ibrahim'in dinine (uyariz) ki, o hiçbir zaman müşriklerden olmadi."

    2:140 - "yoksa siz, ibrahim de, ismail de, ishak da, yakup da ve torunlari da hep yahudi ve hiristiyan idiler mi demek istiyorsunuz?" de ki: "siz mi daha iyi bilirsiniz, yoksa allah mi?" allah'in şahitlik ettiği bir hakikati bile bile inkar edenden daha zâlim kim olabilir? allah, yaptiklarinizdan gafil değildir.

    3:67 - ibrahim, ne yahudi, ne de hiristiyandi; fakat o, allah'i bir taniyan dosdoğru bir müslümandi, müşriklerden de değildi.

    4:46 - yahudilerden bir kismi, (allah'in kitabindaki) kelimeleri esas mânâsindan kaydirip; dillerini eğerek ve dine saldirarak, "sözünü işittik, emirlerine isyan ettik, dinle, dinlemez olasi ve râinâ (bizi gözet)" diyorlar. halbuki onlar, "işittik ve itaat ettik; dinle ve bize de bak" deselerdi bu, kendileri için daha hayirli ve daha doğru olurdu. fakat allah, küfürleri yüzünden kendilerini lanetlemiştir. artik onlar, pek azi müstesna, iman etmezler.

    4:160 - yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri allah yolundan alikoymalari, yasaklandiklari halde faiz almalari ve insanlarin mallarini haksiz yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kilinan temiz şeyleri haram kildik. onlardan kâfir olanlara can yakici bir azap hazirladik.

    5:18 - yahudiler ve hiristiyanlar, "biz allah'in oğullari ve sevgilileriyiz" dediler. de ki: " o halde niçin günahlarinizdan ötürü (allah ) size azab ediyor?" hayir, siz de o'nun yaratiklarindan birer insansiniz. o dilediğini bağişlar, dilediğine azab eder. göklerin, yerin ve ikisi arasinda bulunan her şeyin mülkü allah'indir. nihayet dönüş de o'nadir.

    5:41 - ey peygamber, ağizlariyla "inandik" deyip, kalbleriyle inanmamiş olanlardan ve yahudilerden küfürde yariş edenler seni üzmesin. onlar yalana kulak verirler, sana gelmeyen diğer bir topluluğa kulak verirler, kelimeleri yerlerinden değiştirirler, "eğer size bu verilirse alin, bu verilmezse sakinin" derler. allah birini şaşirtmak isterse, sen onun için allah'a karşi hiçbir şey yapamazsin. onlar öyle kimselerdir ki, allah, onlarin kalblerini temizlemek istememiştir. onlar için dünyada rezillik var ve yine onlar için ahirette de büyük bir azab vardir.

    5:44 - içinde hidayet ve nûr bulunan tevrat'i, elbette biz indirdik. müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkinda hükmederler, kendilerini tanriya adamiş zâhitler, âlimler de, allah'in kitabini korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun allah'in kitabi olduğuna şahitlik ederlerdi. insanlardan korkmayin, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayin. kim allah'in indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

    5:51 - ey iman edenler! yahudileri ve hiristiyanlari dost edinmeyin. onlar birbirlerinin dostudurlar. sizden kim onlari dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. şüphesiz allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.

    5:64 - yahudiler, "allah'in eli çok sikidir" dediler. söyledikleri söz sebebiyle onlarin elleri bağlansin ve lanete uğrasinlar! aksine allah'in elleri açiktir, dilediği gibi verir. andolsun, rabbinden sana indirilen, onlarin çoğunun azginliğini ve küfrünü azdiriyor. biz, onlarin aralarina tâ kiyamete kadar düşmanlik ve kin atmişizdir. ne zaman savaş için bir ateş yakmişlarsa, allah onu söndürmüştür. onlar yeryüzünde bozğunculuğa koşarlar. şüphesiz allah bozgunculari sevmez.

    5:69 - muhakkak ki inananlar, yahudiler, sabiiler ve hiristiyanlardan kim allah'a ve ahiret gününe iman eder ve güzel amel işlerse, onlar için bir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardir.

    5:82 - iman edenlere karşi düşmanlik yönünden insanlarin en şiddetlisi olarak yahudileri ve allah'a ortak koşanlari bulursun. ve yine iman edenlere sevgi bakimindan en yakin olarak da: "biz hiristiyanlariz" diyenleri bulursun. çünkü onlarin içlerinde keşişler ve rahipler vardir. ve onlar büyüklük taslamazlar.

    6:146 - yahudilere bütün tirnakli hayvanlari haram kildik. sirtlarinda, yahut bağirsaklarinda bulunan, ya da kemiğe karişan yağlar dişinda, siğir ve koyunun da, yağlarini onlara haram ettik. saldirganliklari yüzünden onlari böyle cezalandirdik. biz elbette doğru söyleyenleriz.

    9:30 - yahudiler, "uzeyir allah'in oğlu" dediler, hiristiyanlar da "mesih allah'in oğlu", dediler. bu onlarin kendi ağizlariyla uydurduklari sözlerdir. daha önce inkâra sapmiş olanlarin sözlerine benzetiyorlar. allah onlari kahretsin, nasil da saptiriyorlar!

    16:118 - sana anlattiklarimizi, daha önce yahudilere de haram kilmiştik. biz onlara zulmetmemiştik. fakat onlar kendi kendilerine zulmetmişlerdi.

    22:17 - şüphesiz o iman edenler, yahudi olanlar, sabiîler (yildiza tapanlar), hiristiyanlar, ateşe tapanlar ve (allah'a) eş koşanlar (yok mu?) allah, kiyamet günü bunlarin arasini şüphesiz ayiracaktir. çünkü allah her şeyi hakkiyla görüp bilendir.

    62:6 - de ki: "ey yahudi olanlar! eğer insanlar arasinda yalniz sizin, allah'in dostlari olduğunuzu saniyorsaniz, o halde ölümü temenni edin, doğru iseniz?"

    baştan edit: f tipi değilim.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap